01 березня 2022 р. 07:22

Генштаб вважає, що загарбники не наважаться висадити морський десант впродовж доби

Генштаб вважає, що загарбники не наважаться висадити морський десант впродовж доби

Російські війська навряд чи проводитимуть найближчої доби морську десантну операцію, через погані погодні умови.

Таку впевненість висловили у Генеральному штабі Збройних сил України. 

Також зазначається, що незважаючи на втрату потенціалу, продовжується завдання ударів по військових та цивільних об'єктах. Також не припиняється розвідка літаками.

«В акваторії Чорного моря, в зв’язку з несприятливими погодними умовами, проведення морської десантної операції у найближчу добу є малоймовірним. Більша частина корабельного угруповання Чорноморського флоту перебуває у пунктах базування. Російські окупаційні війська застосовують тактику знищення інфраструктури та нанесення ракетно-бомбових ударів по населених пунктах, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права», — повідомили в Генштабі ЗСУ.

Зазначимо, що великі десантні кораблі РФ вийшли пізно ввечері 27 лютого з портів окупованого Криму та пішли у Чорне море можливо у бік Одеси тож в Офісі президента не виключали спроби десанту ворога. Однак, як стверджує видання Думська, із посиланням на власні джерела, десант не відбувся через бунт морських пехотинців-"строковиків".  

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав Указ про тимчасове запровадження безвізового режиму. Раніше Президент оголосив про створення українського «Іноземного легіону».

Поділитися