05 березня 2022 р. 07:23

Генеральний штаб вважає, що найближчим часом десанту не буде

Генеральний штаб вважає, що найближчим часом десанту не буде

В акваторії Чорного моря, після завершення демонстраційних дій щодо готовності до проведення висадки морського десанту в районі Одеса – Затока, у зв’язку з погіршенням погодних умов, загарбник відвів корабельне угрупування та кораблі десанту у район західніше Кримського півострова.

Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України.

"Збройні Сили України продовжують тримати визначені рубежі на всіх напрямках, а на окремих напрямках контратакують та змушують противника відступати з втратами, порушують тилові комунікації та завдають нищівних ударів", - зазначають в Генштабі.

4 березня група піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС в Одеській області вилучила та знищила небезпечні боєприпаси.

У зв’язку з військової агресією Російської федерації проти України, вкрай важливим стає питання збереження можливості Україною отримувати вантажі, які направляються морським транспортом.

2 березня о 17:25 російські військові завдали декілька ракетних ударів по теплоходу у порту Ольвія, який перебуває під прапором Бангладешу. 

27 лютого російські пірати захопили два українських судна із мирними екіпажами. Напередодні та сама група кораблів ВМС РФ захопила ПРС «Сапфір», який вирушив до острова Зміїний з гуманітарною місією.

Раніше російські ракети у Чорному морі влучили у ще два іноземні судна: бункеровщик «Міленіум Спіріт», прапор Молдови за 12 миль від порту Південний був підбитий російським кораблем та судно Namura Queen (прапор Панама).

24 лютого, бомба влучила в турецький корабель неподалік від Одещини.

АМПУ закрила вхід та вихід 11 портів України.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися