09 червня 2022 р. 19:29

Фейкарі лякають одеситів спалахом холери

Фейкарі лякають одеситів спалахом холери

Інформація про нібито можливість зараження води холерою, яка почала ширитися в одеських групах Viber та Telegram не достовірна. 

Про це заявили у філії "Інфоксводоканалу". 

Там зазначили, що за інформацією головного державного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна, в країні не зафіксовано жодного випадку захворювання на холеру. Що стосується Одеси, то передумови для виникнення захворювання відсутні, оскільки якісне водопостачання та водовідведення міста забезпечує належне дотримання санітарних умов. 

"Підрозділи філії "Інфоксводоканал" забезпечені необхідним запасом реагентів та працюють у штатному режимі з дотриманням всіх технологічних вимог. Разом з цим, європейське обладнання та технологія очищення води, яку застосовує "Інфоксводоканал", дозволяє усувати збудників будь-яких кишкових інфекцій — як вірусологічних, так і бактеріологічних", - зазначили на підприємстві.

Нагадаємо, Міністерство оборони російської федерації втретє за місяць заявило про нібито збиття українського військово-транспортного літака біля Одеси.

Російські засоби масової раніше розповсюджували інформацію про зброю та засоби протиповітряної оборони, які нібито розміщені на території Одеської кіностудії.

Це вже не перші фейки, що розповсюджують про Одесу ворожі ЗМІ та посадовці. Так, напочатку травня міністерство оборони російської федерації повідомило, що з метою обмеження інфопростору в Одесі заборонили роботу провайдерів супутникового телебачення, що транслюють російські та молдовські канали. 

Поділитися