23 травня 2022 р. 09:49

Ескадру, що погрожує ракетами Одещині, посилили фрегатом

ФОТО: Вікіпедія

(ФОТО: Вікіпедія)

Російську ескадру з семи великих десантних кораблів та двох ракетних кораблів, яка погрожувала Одеській області ракетними ударами останніми днями, рашистське командування вирішило підсилити новітнім фрегатом "Адмірал Макаров".

Тож, за даними оперативного командування "Південь", вірогідність ракетних ударів підвищується.  

"Адмірал Макаров" - третій фрегат проекту 11356Р, що стоїть на озброєнні Чорноморського флоту росії. Корабель входить до складу 30 дивізії надводних кораблів.

"Адмірал Макаров" спільно з однотипними фрегатами "Адмірал Григорович" та "Адмірал Ессен" взяв участь у російському вторгненні в Україну, обстрілявши українські нафтопереробні підприємства та нафтосховища в Одесі з використанням крилатих ракет

Також, за словами речника голови Одеської обласної військової адміністрації Сергія Братчука, ворог продовжує намагання закріпитись на острові "Зміїний", стягуючи туди техніку, зокрема зенітні комплекси. 

Зазначимо, що ескадра з великих десантних кораблів та ракетних кораблів погрожує Одещині вже тиждень. 

Втім ворог часто використовує авіацію для нанесення ударів по регіону. 

Так, 20 травня, із застосуванням стратегічної авіації ворог наніс черговий ракетний удар крилатою ракетою повітряного базування по Одещині. 

Рашисти вдарили по промисловому підприємству з добривами. Внаслідок влучання на території підприємства утворилася вирва діаметром 12 та глибиною 3 метри. Зруйновані промислові об’єкти. 

Того ж дня ракетою повітряного базування ворог зруйнував пляжну вбиральню на півдні Одеської області.

А от 18 травня вороги обстрілювали Одеську область ракетами вже з акваторії Чорного моря. 

17 травня військові зафіксували ще два влучання крилатих ракет у вже понад два тижні непрацюючий міст через Дністровський лиман.

Також прокурори Білгород-Дністровської окружної прокуратури розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни через обстріли Одеської області 16 травня.

Поділитися