10 листопада 2022 р. 07:55

Електроенергію на Одещині сьогодні відключають з восьмої ранку

Фото: ілюстративне

(Фото: ілюстративне)

Компанія ДТЕК Одеські електромережі повідомляє, що 10 листопада відключення електропостачання будуть здійснюватись згідно з графіками стабілізаційних відключень.

Відповідні графіки традиційно оприлюднені на сайті компанії. 

"10 листопада з 8:00 відключення електропостачання будуть здійснюватись згідно з графіками стабілізаційних відключень", - зазначається в повідомленні.

Щоб дізнатися, коли вдома може бути відсутнє електропостачання, споживач повинен ввести в графіку назву вулиці, номер будинку та дізнатись групу та час можливої відсутності світла в разі запроваджень стабілізаційних відключень. Якщо за його адресою час не визначається – з високою вірогідністю відключення у вашому будинку не буде відбуватися.

Також зазначимо, що станом на 20:00 вчора НЕК Укренерго скасовував ці графіки для Одеської області, однак зранку знов впровадили. 

"Станом на 20:00 9 листопада вдалося збалансувати енергосистему та повернути світло всім мешканцям області. Однак ситуація в енергосистемі лишається складною. Можливі повторні стабілізаційні відключення", - повідомили вчора в ДТЕК Одеські електромережі.

Це не вперше, коли ситуація із відключенням електроенергії змінюється впродовж ночі й взагалі впродовж доби. Так вчора, 9 листопада, НЕК Укренерго зранку скасувала графіки погодинних відключень електроенергії, які впроваджувала з шостої години, а з 15:00 графіки знов впровадила. 

8 листопада компанія ДТЕК Одеські електромережі повідомила, що держкомпанія НЕК Укренерго застосовує стабілізаційні відключення електроенергії.

Раніше одеські енергетики розповіли, як виглядатимуть графіки вимкнення світла.

Також директорка Департаменту освіти та науки Одеської міської ради Олена Буйневич повідомила, що школи Одеси, поки електроенергія подаватиметься безперервно, працюватимуть у звичному режимі, а на випадок відключень, вони вже мають попередній графік для забезпечення дистанційного навчання.

27 жовтня Генеральний директор ДТЕК Одеські електромережі Дмитро Григор‘єв повідомив, що наразі компанія розробляє новий графік відключення електроенергії абонентам в Одеській області та обговорює його із Одеською обласною військовою адміністрацією.

Ввечері 26 жовтня в ДТЕК Одеські електромережі повідомили, що вимкнення електроенергії скасоване, але зранку 27 жовтня повідомили про впровадження вимкнення. Аналогічна ситуація сталася зранку 26 жовтня, коли компанія "ДТЕК Одеські електромережі" повідомила, що національна енергетична компанія "Укренерго" з 8:00 ранку 26 жовтня відновила стабілізаційні графіки відключень в Одеській області, скасовані ввечері 25 жовтня. 

25 жовтня впродовж дня ситуація із вимкненням електроенергії змінювались тричі.

Спочатку ДТЕК Одеські електромережі повідомила, що графік потенційних почергових відключень, згідно з яким почергові відключення споживачів відбуваються на чотири години, в Одеській області не застосовуватиметься. Але світло вимикатимуть.

Потім, що графік все ж буде той, що планувався й за ним вимкнули світло в населених пунктах. 

Ввечері у компанії повідомили, що стабілізаційні відключення в регіоні скасовані. 

22 жовтня о 07:00 окупанти здійснили масований ракетний обстріл території України.

В зонах відповідальності повітряних командувань "Південь", "Центр" та "Захід" Повітряних Сил авіацією, зенітними ракетними підрозділами та мобільно-вогневими групами знищено вісімнадцять крилатих ракет ворога.

Ракетами атаковано об’єкти критичної інфраструктури в різних областях держави. Зокрема в Одеській області, за даними Служби зв’язків з громадськістю ПК "Південь", був уражений один такий об'єкт.

Поділитися