31 січня 2022 р. 20:01

Ексзаступник начальника одеського управління СБУ остаточно "очистився" від люстрації

Ексзаступник начальника одеського управління СБУ остаточно "очистився" від люстрації

Шостий апеляційний адмінсуд залишив у силі рішення першої інстанції, яка частково задовольнила позов колишнього заступника начальника управління Служби безпеки України в Одеській області Анатолія Чорного, скасувала наказ СБУ від 23 жовтня 2014 року про звільнення офіцера та зобов'язала відомство проінформувати Мін'юст про застосування, передбачених Законом України "Про очищення влади".

Таким чином, воно набуло чинності, і полковник остаточно очистився від люстрації, зазначає "Думська".

При цьому ні окружний адмінсуд Києва, ні апеляція не відновлювали Чорного на посаді і стягували з СБУ зарплату за час його вимушеного прогулу.

Анатолій Чорний обіймав посаду заступника начальника УСБУ під час трагічних подій зими-весни 2014 року та був люстрований як заступник керівника територіального органу Служби. 

В жовтні минулого року Окружний адміністративний суд Києва частково задовольнив позов колишнього заступника начальника управління Служби безпеки України в Одеській області Анатолія Чорного, скасував наказ СБУ від 23 жовтня 2014 року про звільнення офіцера та зобов'язав відомство поінформувати Мін'юст про відсутність підстав для застосування до нього заборон влади».

При цьому суддя ОАСК Сергій Кузьменко відмовився відновлювати Чорного на посаді та стягувати із СБУ зарплату за час його вимушеного прогулу.

Раніше П'ятий апеляційний адміністративний суд залишив в силі грудневе рішення Одеського окружного адміністративного суду, який поновив на посаді колишнього начальника слідчого управління прокуратури Одеської області (нині це Одеська обласна прокуратура) Олега Корнілова, звільненого відповідно до Закону України «Про очищення влади».

Генеральний прокурор Ірина Венедиктова, на виконання постанови П’ятого апеляційного адміністративного суду, поновила Миколу Стоянова на посаді прокурора Одеської області.

В червні Одеський окружний адміністративний суд визнав звільнення експрокурора області Миколи Стоянова протиправним та зобов’язав Офіс Генерального прокурора поновити його на службі у прокуратурі.

Також одеські судді зобов’язали проінформувати Мін’юст про скасування заборони Стоянову обіймати протягом 10 років певні посади, як цього передбачає закон про люстрацію, йдеться в ухвалі суду.

У березні 2015 року тодішній генеральний прокурор України Віктор Шокін поновив люстрованого Миколу Стоянова на посаді прокурора Одеської області. 

Поділитися