12 січня 2022 р. 16:39

Ексдиректор Одеського центру екстреної меддопомоги намагається відсудити свою посаду назад

Ексдиректор Одеського центру екстреної меддопомоги намагається відсудити свою посаду назад

Одеський окружний адміністративний суд 25 січня планує засідання за позовом колишнього директора комунального некомерційного підприємства "Одеський обласний центр екстреної медичної допомоги і медицини катастроф" В'ячеслава Терлецького. 

Як зазначається в матеріалах справи, він звернувся до суду ще у минулому році, вимагаючи визнати протиправним та скасувати розпорядження голови Одеської обласної державної адміністрації про оголошення конкурсу на обрання директора центру. 

А також визнати протиправним та скасувати рішення конкурсної комісії з проведення конкурсу на зайняття посади Генерального директора комунального некомерційного підприємства «Одеський обласний центр екстреної медичної допомоги і медицини катастроф» Ігоря Пастернака.

Нагадаємо, у червні минулого року Конкурсна комісія з обрання керівника Одеського обласного онкодиспансеру визнала переможцем конкурсу на цю посаду колишнього очільника департаменту охорони здоров'я Одеської обласної адміністрації В'ячеслава Полясного.

Тоді ж конкурсні комісії пропонували депутатам Одеської обласної ради затвердити на найближчій сесії кандидатуру директора Одеського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф - Ігоря Пастернака.

У 2020 році голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Куций підписав розпорядження про утворення госпітальної ради Одеського госпітального округу.

До нової госпітальної ради увійшли і Терлецький, і Пастернак.

У грудні 2019 року Кабмін вирішив, як будуть створюватися госпітальні округи, а у листопаді того ж року Кабінет міністрів України затвердив порядок створення госпітальних округів та типове положення про госпітальну раду, згідно яким Україна перейшла на модель: одна область - один госпітальний округ.

Створення госпітальних рад розпочалося в квітні 2018 року.

Поділитися