15 травня 2022 р. 13:19

Дві пробоїни та крен на бік: з'явився аудіозапис останніх переговорів на крейсері "Москва"

Дві пробоїни та крен на бік: з'явився аудіозапис останніх переговорів на крейсері "Москва"

Два попадання та необхідність рятувати екіпаж - це головне з останнього повідомлення диспетчера крейсера "Москва", підбитого українськими ракетами. 

Відповідний запис оприлюднило Оперативне командування "Південь" Сухопутних військ ЗСУ. 

На записі чутно, як екіпаж крейсера підтверджує про два влучення, похилення корабля та необхідність рятувати екіпаж. 

"Москва" перший, дві пробоїни, гвинт став, закопався, нахил 30 градусів, ляже на бік, підтверджую – пробоїна нижче за ватерлінію, місток відрізаний – мовчить, крен нахил 30 градусів, проводимо пасивний порятунок екіпажу", – говорить член екіпажу.

Зазначимо, що спочатку в міноборони рф не визнавали пошкодження крейсеру ракетами. Повідомлялося, що на борту виникла пожежа та його буксують в Севастополь. Однак з часом Кремлю все ж довелося визнати, що "Москва" затонула.

13 квітня флагман Чорноморського флоту російської федерації крейсер "Москва", який зокрема забезпечував захист острова, від повітряних та ракетних ударів отримав тяжкі ушкодження та затонув. Корабель уразили ракетами комплексу "Нептун", який розробляли останніми роками в Україні та поставили на озброєння у серпні 2020 року. 

Також в Одеській ОВА повідомили, що у Чорному морі біля Зміїного загорівся російський корабель "Всеволод Бобров", який є одним з найновіших у російському флоті.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися