26 лютого 2022 р. 09:03

Дрони РФ почали розвідку всього узбережжя Одеси та річки Дунай

Дрони РФ почали розвідку всього узбережжя Одеси та річки Дунай

Ворог дронами намагається активно вести розвідку узбережжя Чорного моря та Дунаю, проте прикордонники збивають цих розвідників.

Про це повідомили у Державній прикордонній службі України. 

Так над ранок 26 лютого на ділянці Ізмаїльського прикордонного загону спостерігається активність ворожих дронів. Безпілотні літальні апарати агресора з висоти близько одного кілометра розвідують узбережжя Чорного моря та ріки Дунай.  

Також цієї ночі на підльоті до Чономорська був збитий ворожий дрон, який здійснив атаку на корабель Морської охорони Держприкордонслужби України «Григорій Куроп’ятніков». Наразі корабель продовжує нести службу у Чорному морі. 

Нагадаємо, в Одесі зранку завили сирени повітряної тривоги проте за 15 хвилин тривозі дали відбій. 

На сьогоднішній день навколо Одеси виставлено 12 блокпостів, шість на околицях Одеси і шість – у довколишніх селах.

Російські ракети завдали кількох ударів з моря по об’єктах Державної прикордонної служби, розташованих на узбережжі в Одеській та Миколаївській областях. 

Мер Одеси Геннадій Труханов підписав розпорядження про введення в місті комендантської години з 23:00 до 05:00. У цей час зокрема буде заборонено перебування людей на вулицях міста та інших громадських місцях до видачі спеціальних перепусток та посвідчень. Також мер оголосив про проведення загальної мобілізації на території міста Одеси.

Раніше президент України Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію на території усіх регіонів країни та Києва. Відповідний документ оприлюднив Офіс президента. Згідно указу, мобілізація проводиться протягом 90 діб із дня набрання ним чинності. 

Більше про російське вторгнення у хрониці ІзбірКома.

Поділитися