22 квітня 2022 р. 10:59

До узбережжя Южного винесло морську міну (оновлено)

ФОТО: Сергій Братчук

(ФОТО: Сергій Братчук)

Морську міну, вочевидь одну з тих що розставляли кораблі російського флоту у Чорному морі, винесло вночі 22 квітня на узбережжя біля міста Южного в Одеській області.

Інформацію про це підтвердив речник голови Одеської військової адміністрації Сергій Братчук

За його словами, розмінуванням будуть займатися відповідні фахівці Збройних сил України. 

"Вночі до узбережжя міста Южне на Одещині з Чорного моря прибило міну. Жителів просять не ходити на пляж, оскільки спецслужби будуть проводити розмінування боєприпасу", - повідомив він.

15:21 Офіцер ОК "Південь" Владислав Назаров повідомив, що міна була не одна: "На Одещині ситуація стабільна і контрольована. В Чорноморській операційній зоні корабельне угруповання противника продовжує блокувати судноплавство, одночасно виконуючи пошуково-рятувальні роботи в зоні затоплення крейсера-невдахи.

Загроза ракетних ударів як з моря, так і з окупованих територій залишається.

Ранком на узбережжя хвилями винесло 2 морські міни. Оперативно і ефективно фахівці Військово-Морських Сил України ліквідували загрозу".

Раніше деякі гирла та український район річки Дунай стали небезпечними для рибальства та судноплавства у зв'язку з мінною небезпекою.

Напочатку квітня турецький морський патруль виявив дрейфуючу міну біля острова Кефкен, що в Чорному морі.

22 березня Туреччина закрила Босфорську затоку через виявлену плавучу міну, другий випадок стався через чотири дні.

Нагадаємо, за даними експертів, військові рф здійснили мінування в районі острова Зміїний, де проходить маршрут з Босфору до портів України.

19 березня ВМС України поширили морське попередження, в якому говорилося, що чорноморський флот російської федерації здійснив мінування району Чорного моря, який прилягає до гирла Дунаю. 

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися