09 серпня 2022 р. 20:44

До узбережжя Одещини винесло міну

До узбережжя Одещини винесло міну

Зірвану з кріплення якірну міну винесло до узбережжя на півдні Одеської області.

Про це повідомили у оперативному командуванні "Південь".

"Завдяки вчасному реагуванню та відсутності на узбережжі відпочивальників ніхто не постраждав, небезпеку ліквідовано шляхом контрольованого підриву Силами оборони", - йдеться в повідомленні.

Також в командуванні повідомили, що корабельне угруповання ворога продовжує маневрувати у віддалених безпечних районах, напоготові продовжують тримати два ракетоносії із 16 "Калібрами" й один великий десантний корабель.

Окрім того українськими ракетно-артилерійськими підрозділами вбито сім російських військових, а також знищено реактивну систему залпового вогню "Град" в Херсонському районі.

Раніше у гирлі Бистре на Одещині на міні підірвався плавкран, який мав підняти лоцманський катер «Орлик», що також підірвався на міні.

Вперше про пошкодження міною судна профільне видання про судноплавство Ukrainian Shipping Magazine повідомило 28 липня. Тоді підірвалося мале гідрографічне судно «Шляховик». Це судно належить державній установі «Держгідрографія», однак відремонтувати його обіцяє Українське Дунайське Пароплавство.

31 липня в дунайському гирлі Бистре у результаті зіткнення з невідомим вибуховим пристроєм отримав пробоїну лоцманський катер.

Поділитися