10 травня 2022 р. 10:37

Українських журналістів відзначили спеціальною Пулітцерівською премією

ФОТО: Рulitzer.org

(ФОТО: Рulitzer.org)

Пулітцерівська премія оголосила про спеціальну відзнаку для українських журналістів: "За відвагу, витривалість та відданість правді".

Про це йдеться у повідомленні на сторінці Премії у Twitter.

"Рада Пулітцера присуджує українським журналістам особливу відзнаку за їх мужність, витримку та відданість правдивому висвітленню під час безжального вторгнення володимира путіна на їхню країну та його пропагандистської війни в росії. Незважаючи на бомбардування, викрадення, окупацію та навіть смерть у своїх лавах, вони наполегливо намагалися надати точне уявлення про жахливу реальність, віддаючи честь Україні та журналістам усього світу", - зазначається в повідомленні.

Пулітцерівська премія – нагорода в галузі літератури, журналістики, музики й театру у США, заснована видавцем Джозефом Пулітцером. Нагороду вручають з 1917 року в Нью-Йорку. До 2017-го розмір премії складав 10 тисяч доларів, від 2017-го – 15 тисяч.

Це найпрестижніша щорічна журналістська премія в США.

Нагадаємо, уродженець Болграда журналіст Максим Мединський, який повернувся до лав Збройних сил України одразу після початку повномасштабного вторгнення росії в лютому, загинув в бою з окупантами.

4 травня стало відомо, що від обстрілів окупантів загинув журналіст, військовий кореспондент Олександр Махов.

В Україні створили Фонд пам’яті загиблих журналістів.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися