03 червня 2022 р. 21:34

Дефіцит палива та черги з фур: ренійські депутати обговорили проблеми аграріїв

Дефіцит палива та черги з фур: ренійські депутати обговорили проблеми аграріїв

Робота зернозбиральної техніки може ускладнитись через черги великовантажних фур на дорогах загального користування та відсутність палива.

Як повідомив кореспондент ІзбірКома, в ході роботи чергової двадцять п'ятої сесії Ренійської міської ради Одеської області депутат Сергій Узунов нагадав, що максимум за два тижні, а то й раніше, у Ренійській громаді розпочнеться збирання зерна нового врожаю. І вже зараз треба починати вирішувати проблеми, які можуть стати на заваді провести ці роботи нормально.

Насамперед депутат звернув увагу на те, що зернозбиральні комбайни – техніка широкогабаритна. Проїзд такої техніки дорогами загального користування завжди був справою, пов'язаною з певними труднощами. В даний час, коли вздовж доріг Ренійської громади цілодобово стоять багатокілометрові черги великовантажних фур, проїзд навіть на мікроавтобусі іноді утруднений, а проїзд комбайнів може стати нерозв'язною проблемою. Проблемою гострішою, якщо врахувати, що в розпал збирання зернозбиральною технікою треба буде маневрувати часто і швидко.

Міський голова Ігор Плєхов відповів, що спеціалістами відділу земельних ресурсів виконкому міськради спільно з зацікавленими службами ведеться інтенсивна робота з визначення ділянок для створення автомобільних стоянок на території громади. У перспективі всі фури буде прибрано на ці стоянки. А зараз міський голова порадив звертатися за допомогою до поліції: «Ви збирайтеся фермери з поліцією і визначайте механізм пересування сільгосптехніки на поля. Немає рішення на сьогоднішній день, все вирішуватимемо в ручному режимі».

Але проблема проїзду техніки не єдина, що виникла перед збиранням. Гостро стоїть питання палива для цієї техніки, щоб вона взагалі могла пересуватися. На це секретарка міської ради Оксана Єфименко змогла лише відповісти, що до Ренійської громади очікується надходження палива.

Депутат Ілля Келіогло запитав, що буде із уже зібраним зерном, як його можна буде реалізувати. Якщо з реалізацією зерна виникнуть проблеми, то великі сільгосппідприємства та фермерські господарства, що мають складські приміщення з потрібною площею та умовами, їх вирішать. А що робити фермерам і дрібним приватникам, які таких складів не мають? Це питання залишилось відкритим.

Нагадаємо, Ренійська міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій затвердила низку заходів для посилення боротьби з пожежами.

З червня сесії Ренійської міської ради проводяться у новому форматі. Однак через війну міськрада змушена скасовувати ухвалені раніше рішення

З початком війни та запровадженням воєнного стану виконавчий комітет Ренійської міської ради Одеської області VIII скликання ухвалив сім рішень, що стосуються внесення змін до бюджету громади на 2022 рік.

Поділитися