12 листопада 2022 р. 11:09

За поранення дівчинки мисливцю загрожує до двох років ув'язнення

За поранення дівчинки мисливцю загрожує до двох років ув'язнення

Поліція Одеської області кваліфікувала інцидент із пораненням з мисливської рушниці 13-річної дівчини в Ширяївській громаді, про який 8 листопада повідомили в Центрі екстреної медичної допомоги та Медицини катастроф, як необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження.

Покарання за такий злочин - або громадські роботи, або позбавлення чи обмеження волі на термін до двох років.

Як повідомили в Національній поліції в Одеській області, чоловік вирішив вбити лисицю, яка крала його курей на території населеного пункту.

Вочевидь, вирішивши, що якщо він живе за 20 метрів від дороги, його постріли в рушниці нікому не зашкодять, чоловік почав стріляти з рушниці в звіра. Але дріб рикошетом поцілив у дівчину, яка їхала на велосипеді повз. 

В Одеській обласній організації Українського товариства мисливців та рибалок також зазначили, що чоловік не перебував офіційно на полюванні тобто не отримував відстрільних карток чи якихось дозволів. Там також наголосили, що будь яке полювання на території населених пунктів заборонене. 

Як повідомляли у Центрі екстреної медичної допомоги та Медицини катастроф дівчинка отримала вогнепальне поранення правої та лівої гомілок, а також передньої черевної стінки.

В Подільському районі Одеської області 10-річний хлопчик ледь не застрелив друга з пневматичного пістолета.

У вересні поліція затримала одесита, який вирішив поквапити перехожого встигнути до дому до настання комендантської години за допомогою пістолета.

Поділитися