05 вересня 2022 р. 18:40

Через ворожі обстріли на території Одещини пошкоджені чи зруйновані 666 різних об’єктів

Фото: Одеська ОВА

(Фото: Одеська ОВА)

Комісії з обстеження об’єктів, які зазнали руйнувань внаслідок збройної агресії росії проти України, створені у кожній громаді на території Одеської області, зафіксували пошкодження чи руйнацію 666 об’єктів різних форм власності.

Про це повідомив директор Департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства Одеської обласної військової адміністрації Віктор Лунгул під час селекторної наради з начальниками районних військових адміністрацій, сільськими, селищними, міськими головами та головами районних рад Одеської області. 

Повністю зруйновані та не підлягають відновленню 34 об’єкти. Втім на сьогодні вже відновлено 176 об’єктів - встановлено вікна, відремонтована покрівля та відновлено інженерні мережі.

Наприклад, процес відновлення житлового будинку ЖК «Тірас» в Одесі відбувається на підставі відповідного технічного висновку, зробленого Одеською державною академією будівництва та архітектури. Виконання робіт забезпечується приватною будівельною організацією, а будівельні матеріали надаються обласною військовою адміністрацією, Одеською обласною радою, Одеською міською радою та благодійними організаціями.

Стосовно багатоповерхового житлового будинку в Сергіївці Білгород-Дністровського району, то з метою отримання фінансування на відновлення зазначеного об’єкту, громадою подана до Міністерства розвитку громад та територій України документація для участі у «Програмі з відновлення України». 

Вранці 26 липня російська федерація завдала ударів по Одеській області в районі Затоки з 13 літаків. Вдень 23 липня дві ворожі російські ракети влучили в Одеський морський торговий порт

Ракетний удар по території одеського порту 23 липня був нанесений саме ракетами "Калібр". Вибухова хвиля від ракетного удару по Одеському порту пошкодила вікна в будівлі Одеського художнього музею.

За даними, які в рамках глобальних ініціативи "Трибунал для путіна" (Т4Р) зібрала Одеська обласна організація ВГО "Комітет виборців України"  за період з 24 лютого по 24 червня, майже половина цих об'єктів - житлові будинки.

1 липня внаслідок нічного ракетного удару літаками стратегічної авіації Ту-22 з напрямку Чорного моря по Білгород-Дністровському району Одещини, трьома ракетами Х-22 російські військові вразили багатоквартирний будинок та дві бази відпочинку. Загинули 22 людини.

Поділитися