15 листопада 2022 р. 17:59

Через ворожі обстріли на Одещині проблеми з постачанням електроенергії

Фото: Судово-юридична газета

(Фото: Судово-юридична газета)

15 листопада в Одесі зареєстровано найдовшу повітряну тривогу за увесь час повномасштабного вторгнення рф, вона тривала майже 6 годин з 12:33 до 18:18 и була викликана масованим обстрілом російською армією всієї території України.

Про вибухи повідомляють у Києві, де ракети влучили в житлові будинки, у Львові, Рівному тощо.

Голова Одеської області Максим Марченко повідомив, що в інфраструктурі України вводяться екстрені графіки відключень електроенергії для стабілізації роботи енергосистеми, тому в місті Одесі та деяких районах Одеської області наразі відсутнє світло. 

Ізмаїльський міський голова Андрій Абрамченко повідомив, про відключення в місті електроенергії та водопостачання.   

В Одеській мерії повідомили, що через знеструмлення частини міста трамвайні маршрути №№ 5, 7, 10, 12, 13, 21, 27 та тролейбусний маршрут №8 не функціонують або працюють зміненими маршрутами.

За попередніми даними, які в етері національного телемарафону повідомив спікер Повітряних сил України Юрій Ігнат, по всій території України уже випущено 80 ракет і летить ще приблизно 20. 

"Тобто вже близько 100 ракет випущено по території України. Окупанти перевершили 10 жовтня, коли було 84 ракети. Тож уже маємо сотню. Це масований ракетний удар. Об’єкти критичної інфраструктури – це перша ціль. Але, на жаль, ракети попадають і по житлових будинках", - наголосив він.

Також проблеми з електроенергією відчуває сусідня Молдова. Місцеве видання Nokta, із посиланням на Moldelectrica, повідомляє, що Республика Молдова не отримує постачання електроенергії з Румунії як зазвичай. 

Це підтвердив віцепрем'ер Молдови Андрій Спину у telegram.

"Внаслідок бомбардування енергосистеми України Росією за останню годину в автоматичному режимі (автоматичне відключення навантаження за частотою) відключено одну з ліній електропередач, що забезпечує транспортування електроенергії для нашої країни. Це призвело до масових відключень електроенергії по всій країні. Зауважу, що ці лінії не були пошкоджені, але були автоматично відключені в якості міри безпеки. Moldelectrica працює над відновленням підключення до електроенергії", - наголосив він.

Поділитися