13 березня 2022 р. 17:54

Через війну з Ізмаїла виїхали 38 шкільних вчителів

Через війну з Ізмаїла виїхали 38 шкільних вчителів

З початку військових дій, які тривають на території України, з Ізмаїла закордон змушені були виїхати 38 вчителів загальноосвітніх шкіл Ізмаїла. Міський відділ освіти наразі з’ясовує, чи матимуть змогу ці педагоги працювати дистанційно.

Про це під час брифінгу повідомив мер Ізмаїла Андрій Абрамченко.

Міністерство освіти України підготувало роз’яснення для такої ситуації. Так, якщо людина виїхала закордон і має технічні можливості проводити заняття, то вона їх проводитиме. Однак, якщо педагог не має змоги виконувати свої посадові обов’язки (немає інтернету, нормальних умов для проживання, або людина перебуває в дорозі), то він повинен взяти відпустку або звільнитися.

«На підставі листа Міністерства освіти та науки України співробітники навчальних закладів, які тимчасово виїхали за кордон і не можуть з об’єктивних причин виконувати свої посадові обов’язки, мають право подати заяву про відпустку із збереженням заробітної плати, або заяву про звільнення», - прокоментував міський очільник.

Директори ізмаїльських шкіл будуть проводити щоденний моніторинг роботи таких співробітників у будь-який доступний спосіб, у тому числі за допомогою відеофіксації.

Нагадаємо, з понеділка, 14 березня, у закладах освіти Одеської області відновлюється освітній процес. Навчання буде організоване з використанням дистанційних технологій, за погодженням з Одеською обласною військовою адміністрацією.

Зазначимо, що з Ізмаїла можна безкоштовно дістатися Одеси. Потяг, який з 9 березня виконує евакуаційні рейси з Одеси в напрямку Ізмаїла для відправки у Румунію, може безкоштовно доставляти громадян і в зворотному напрямку. 

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома.

Поділитися