09 липня 2022 р. 11:21

Через шторм росіяни зменшили майже вдвічі кількість кораблів у Чорному морі

Фото ілюстративне: Delo.ua

(Фото ілюстративне: Delo.ua)

У зв'язку з погіршенням погоди, роздуванням в Чорному морі шторму, корабельне угруповання ворога скорочене майже вдвічі.

Таку інформацію оприлюднили в Оперативному командуванні "Південь".

Тож на варті залишились два надводних та один підводний ракетоносій і три великі десантні кораблі. Крім того на борту у цих суден сумарно напоготові 20 крилатих ракет типу «Калібр».

Раніше повідомлялося, що в північно-західній частині Чорного моря наразі три надводних та два підводних носії "Калібрів", в готовності до застосування понад 30 ракет.

Загалом за минулу добу, за підсумками ОК "Південь", ворогу забезпечено втрату 194 рашистів та 42 одиниць техніки, серед яких: 

  • 2 РСЗВ «Град»,
  • 2 командно-штабні машини,
  • 4 зенітних гарматно-ракетних комплекси «Панцир-С1»,
  • 1 пуско-зарядну установку зенітно-ракетного комплексу «Бук-М2»,
  • 6 самохідних гаубиць типу «Акація», 26 одиниць автомобільної техніки,
  • 1 беспілотник-розвідник «Орлан-10»,
  • 3 склади з боєприпасами.

Двічі за день парами наших штурмовиків нанесено удар по скупченню противника в районі Снігурівки.

Нагадаємо, напередодні під час чергового авіаційного удару по Одещині з літака Су-30, одна з яких влучила в танкер «Міленіум Спіріт» (прапор Молдова), який дрейфує в територіальному морі без екіпажу із залишками дизпалива на борту. 

У квітні військові повідомили, що судна, які часом з'являються на обрії неподалік одеського узбережжя - це обстріляний російськими військами бункеровщик «Міленіум Спіріт» (Молдова) без екіпажу та некеровані баржі, які віднесло в море.

Бункеровщик «Міленіум Спіріт», під прапором Молдови був атакований російськими ракетами у лютому за 12 миль від порту Південний.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКом

Поділитися