19 лютого 2022 р. 16:22

Через ремонт на узвозі Маринеска в Одесі відселятимуть мешканців

Через ремонт на узвозі Маринеска в Одесі відселятимуть мешканців

В аварійному будинку на узвозі Маринеска, 14 через два тижні планують розпочати ремонтні роботи. У зв'язку з цим мешканців будинку попередили про тимчасове виселення до кінця ремонту.

Про це повідомила директорка департаменту міського господарства Одеської міської ради Наталія Мостовських.

За її словами, у будівлі планують проводити роботи, які стосуються конструктивних елементів споруди. Підрядник надав всю необхідну документацію та, після дозволу ДАБІ, може приступати до робіт. Однак, роботи не почнуть, поки у квартирах мешкають люди. У мерії запевнили, що допоможуть людям, які не мають можливості орендувати собі житло.

Мостовських повідомила, що стан будівлі стабільний, встановлені паперові маячки на тріщинах, які закріпили ще у 2017 році, залишаються неушкодженими.

Нещодавно в одній з квартир сталось обвалення ліпнини. Але, за словами чиновниці, це гіпсовий декоративний елемент, який жодним чином не впливає на загальний стан та безпечність споруди.

Відео: Одеська міська рада

Зазначимо, департамент міського господарства Одеської міської ради у серпні 2021 року оголосив тендер для пошуку підрядника, який відремонтує будинок за адресою: м. Одеса, узвіз Маринеска, 14.

Переможцем стало ТОВ "БМ ГРАНІТ", яке зголосилося виконувати роботи за 23 млн 898 тис. 379 гривень.

Підрядник має відремонтувати фасад: відновити декор та фарбування. Також будуть оновлені залізобетонні фундаменти, замінені балки перекриттів. Повної заміни підлягає дах площею 1,8 тис. кв метрів, система водостоків, перемурування димарiв в один канал пiд дахом та інші роботи.

Виконати роботи мають до кінця 2022 року. 

Компанія "БМ ГРАНІТ" зареєстрована у 2018 році в Одесі. Керівником організації є Сергій Швець.

Нагадаємо, на відселення людей для будівництва нового Іванівського шляхопроводу треба майже 15 мільйонів.

Раніше управління капітального будівництва Одеської міської ради за рахунок бюджетних коштів оголосило про проведення закупівлі квартир (однокімнатні, двокімнатні, трикімнатні) в комунальну власність для відселення громадян з території, що потрапляє під пляму будівництва.

Фото: Суспільне

Поділитися