10 травня 2022 р. 08:49

Через ракетний обстріл росіян в Одесі загинула людина та п'ять поранені

ФОТО: Одеська мерія

(ФОТО: Одеська мерія)

Російські збройні сили вночі 9 травня вдарили по Одесі сімома ракетами, які вбили одну людину та поранили ще п'ятьох. 

Про це повідомили в Оперативному командуванні "Південь".

Ворог влучив в торговий центр та склад продукції широкого споживання. Від влучання і центр, і склад згоріли. 

На думку військових, справа в тому, що ворог починає використовувати для ударів по Україні застаріли боєприпаси, в яких є проблеми з наведенням.  

"Резерви ракет у ворога, вочевидь, на залишку, оскільки в хід явно пущені раритетні, радянського зразку, яких за віком вже наведення підводить. Вишукуючи стратегічні об'єкти, застарілими ракетами вдалось влучити у "надзвичайно небезпечний" торговий центр та склад готової продукції широкого споживання. Тож, ворог продовжує психологічний тиск та ось такі істеричні атаки на мирних мешканців і цивільну інфраструктуру", - йдеться в повідомленні Оперативного командування.   

ВІДЕО: ДСНС

Також вчора ворог наніс по Одеській області удар трьома ракетами типу "Кинджал", випущеними з літака стратегічної авіації Ту-22. 

Зафіксовано влучання в об'єкти туристичної інфраструктури. Зруйновано п'ять будівель. Пожежу ліквідовано, постраждали дві особи, які доставлені в лікарню.

Також зранку 9 травня наніс по території Одеської області ракетний удар чотирма ракетами типу "Онікс" з ракетного комплексу "Бастіон", який розташований на тимчасово окупованій території Автономної республіки Крим. 

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися