08 березня 2022 р. 19:51

Частину екіпажу затопленого катеру «Слов’янськ» вдалося врятувати

Частину екіпажу затопленого катеру «Слов’янськ» вдалося врятувати

Членів екіпажу українського патрульного катера "Слов'янськ", який 3 березня потопила росія, вдалося врятувати.

Про це повідомила пресслужба Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

"З перших днів повномасштабного вторгнення Російської Федерації на територію України, патрульний катер «Слов’янськ» забезпечував оборону з морського напрямку. Під час виконання чергового бойового завдання, корабель був атакований з повітря. В ході бою отримав бойове пошкодження та затонув. Екіпаж відважно чинив спротив до останнього.

В ході пошуково-рятувальної операції, завдяки професіоналізму, навченості та впевненим діям частину екіпажу вдалося врятувати. Нажаль, не всіх, решта екіпажу пропала безвісти," - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 3 березня патрульний катер "Слов'янськ" виконував завдання з патрулювання портів Одеси, Южного та Чорноморська.

Під час виконання завдання в катер влучила крилата ракета. 

З початку війни проти України, росія також вчинила низку агресивних дій щодо суден в акваторії Чорного моря, зокрема іноземних торгових суден.

За фактом обстрілу цивільного судна «HELT» розпочато розслідування.

25 лютого російські окупанти двома снарядами вдарили у цивільне судно – танкер «MILLENNIAL SPIRIT» під прапором Молдови, що знаходилось за дванадцятимильною зоною в нейтральних водах Чорного моря, неподалік міста Южного Одеської області.

Раніше ВМСУ притопили флагман українського флоту "Гетьман Сагайдачний". Це сталося ще першого дня війни, 24 лютого. Корабель перед затопленням був небоєздатним, з демонтованою зброєю і стояв у порту Миколаїв на ремонті. 

Дивіться більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися