07 травня 2022 р. 15:58

Частину російських моряків з Ізмаїла відправили додому

ФОТО: vesselfinder.com

(ФОТО: vesselfinder.com)

Уповноважена з прав людини в рф Тетяна Москалькова повідомила вранці 7 травня про повернення додому 11 росіян-членів екіпажу судна «Авангард», які з грудня 2021 року перебували в Ізмаїлі. 

Суховантаж прибув з Греції в Ізмаїл ще 1 грудня минулого року для проведення ремонту. Російський омбудсмен зазначає, що з початком спецоперації на Україні моряки не мали можливості повернутися на батьківщину. Серед них – уродженці Приморського краю, Астраханської області, Краснодарського та Ставропольського країв. 

Тетяна Москалькова додала, в Ізмаїлі на судноремонтних заводах продовжують залишатися ще 60 російських моряків з семи суден: «Омський-6», «Челсі-4», «Волго-Балт 244», «Волго-Балт 193», «Волго-Балт 225», «Рондо», «Свірь». 

Днями омбудсмен повідомляла про направлене звернення до міжнародних органів, у тому числі Міжнародного комітету Червоного Хреста, з проханням посприяти у поверненні моряків на батьківщину.

Нагадаємо, як раніше коментувало власне джерело ІзбірКому, моряків ніхто не утримує, і перебувають вони на бортах своїх суден в абсолютно людських умовах, маючи їжу, яку їм поставляє певна фірма, питну воду, медикаменти.

Через мінування узбережжя Одещини курортний сезон в регіоні відкладається до перемоги над росією.

Росія попросила міжнародної підтримки щодо повернення своїх моряків, які застрягли в Ізмаїлі.

Через блокування росією одеських портів в Україні можуть згнити 10 мільйонів тонн зерна.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися