03 липня 2022 р. 14:40

Будівництво житла в Одеській області відновилося на 60 відсотків у порівнянні з лютим

ФОТО: ілюстративне

(ФОТО: ілюстративне)

Будівництво нового житла в Одеській області впродовж червня 2022 року відновилося на 61% у порівнянні із лютим 2022 року коли почалося повномасштабне вторгнення армії рф в Україну.

Як змінилися ціни на новобудови та які тенденції щодо відновлення будівництва повідомили аналітики сервісу продажі нерухомості ЛУН

Загалом відновлення будівництва в Україні продовжується, але не рівномірно по регіонах. У західних областях показник сягає 90%, в Одеській області – понад 60%, в столиці – 40%.

У червні ціна квадратного метра нового житла в середньому більша за лютневу. Водночас кількість продажів значно нижча за довоєнну. Забудовники аргументують це двома чинниками. По-перше, росте собівартість будівництва, по-друге, старт будівництва нових черг відкладається.

Нагадаємо, ринок оренди житла в Україні значно колихнувся через повномасштабне вторгнення російської федерації та бомбардування міст.

Адвокатка, правова радниця Громадського центру правосуддя Юлія Лісова підготувала консультацію про те, як отримати компенсацію за своє пошкоджене житло.

Напочатку травня в Україні відновив свою роботу реєстр речових прав. Наразі дані з цього реєстру закрито від публічного доступу, а реєструвати угоди може лише визначене коло нотаріусів. Так, в умовах воєнного стану вчиняти дії з цінним майном може 3334 нотаріуси, їх перелік можна знайти у реєстрі платформи Опендатабот. 

Поділитися