11 травня 2022 р. 09:45

Британська розвідка пояснила, чому росіяни так вчепилися у Зміїний

ФОТО: УНІАН

(ФОТО: УНІАН)

Росія зможе домінувати у північно-східній частині Чорного моря тільки за умови зміцнення своїх позицій на острові Зміїний в Одеській області за допомогою стратегічних крилатих ракет, протиповітряної та берегової оборони.

Про це повідомила британська розвідка. 

Втім, на думку англійців, спроби росії посилити гарнізон на острові "дають Україні більше можливостей для ведення бою з російськими військами та знищення техніки". 

"Продовжуються бої на острові, де росія намагається посилити свій слабко захищений гарнізон. Україна вразила російські засоби протиповітряної оборони та судна постачання за допомогою безпілотників Bayraktar. російські кораблі постачання мають мінімальний захист у західній частині Чорного моря – після втрати ракетного крейсера "Москва", -  йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, українські військові знищили гелікоптер з десантом на острові Зміїному вночі 8 травня. 

7 травня знищені:

  • десантний катер типу «Серна» із ЗРК «Тор»;
  • два десантно-штурмових катери типу «Раптор».

Окрім того, ще один «Раптор» суттєво ушкоджено, тож до завершення ремонту катер можна вважати втраченим для ворожого флоту.  

До того пресслужба Оперативного командування "Південь" опублікувала відео знищення ворожих позицій на острові Зміїний.

Влучним попаданням було ліквідовано склад бойових комплектів та командний пункт.

Ще раніше українські військові, застосувавши безпілотний летальний апарат Bayraktar, знищили зранку 2 травня два російські катери біля острову Зміїний в Одеській області. 

Українські військові напередодні вчергове вдарили по ворожих об’єктах на Зміїному та знищили 42 окупанти.

Раніше, 27 квітня, українські військові зранку нанесли удар по позиціях ворога розташованих на острові Зміїному. 

А 13 квітня флагман Чорноморського флоту російської федерації крейсер "Москва", який зокрема забезпечував захист острова, від повітряних та ракетних ударів отримав тяжкі ушкодження та затонув. Корабель уразили ракетами комплексу "Нептун", який розробляли останніми роками в Україні та поставили на озброєння у серпні 2020 року. 

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися