08 вересня 2022 р. 18:43

Біля узбережжя Одещини знищили морську міну

Фото: ВМС

(Фото: ВМС)

Дрейфуючу протикорабельну міну виявили 8 вересня біля узбережжя Одеської області сили оборони України.

Як повідомили у пресслужбі Військово-морських сил України, фахівці спеціального підрозділу ВМС  України  знешкодили вибуховий снаряд.

"Це вже неперший випадок, коли військовослужбовці національного флоту знищують подібні небезпечні знахідки, які виносить на узбережжя Одещини", - зазначили у ВМС.

Також вранці речник голови Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук повідомив, що в Одеській області знайшли уламок російської крилатої ракети, збитої протиповітряною обороною кілька тижнів тому.

"Одеська область. Поблизу населеного пункту одного з районів області виявлено безпечний уламок ворожої крилатої ракети, що впав на територію під час знищення крилатої ракети силами ППО кілька тижнів тому", - розповів він.

За словами Сергія Братчука, фахівці утилізували уламки.

Між тим, за даними оперативного командування "Південь", корабельне угруповання ворога посилило ракетну загрозу, виставивши на бойове чергування три надводних ракетоносії, споряджених 24 «Калібрами».

2 вересня штормове море винесло до Одеського узбережжя чергову морську міну, яка в бурхливих хвилях здетонувала при підготовці контрольованого підриву.

Зірвані штормом морські міни доволі часто виносить до узбережжя. Так, силами оборони України виявили морську дрейфуючу міну 21 серпня. 

Раніше оперативне командування "Південь" наголошувало, що мінна небезпека в Чорному морі біля узбережжя Одеської області підвищилася через тривалий шторм.

Мінна небезпека - не порожня "лякалка", так 14 серпня у Затоці в Одеській області в результаті ігнорування заборони виходити на узбережжя Чорного моря та купатися в водоймі постраждали п’ятеро людей. Причому троє чоловіків віком 25, 32 та 53 роки із Чернігівської, Запорізької та Житомирської областей загинули. Під час детонування отримали травми 43-річний чоловік з Чернігівщини та 44-річна жінка з Київщини, які перебували поряд на узбережжі. 

Поділитися