15 червня 2022 р. 09:04

Біля узбережжя Одещини поменшало ракет та десанту

Біля узбережжя Одещини поменшало ракет та десанту

Ворожий російський флот вкотре переформатував ескадру, яка блокує порти Одеської області та загрожує людям ракетами, зменшивши кількість суден-ракетоносіїв та великих десантних кораблів.

Про це повідомили в оперативному командуванні "Південь".

За даними військових, на ранок 15 червня біля узбережжя нишпорять наразі два ракетних кораблі та один підводний човен, спорядженні 20 крилатими ракетами. Станом на 13:00 вчора, 14 червня, ескадра складалася з чотирьох ракетних кораблів, озброєних 32 ракетами. 

Щодо великих десантних кораблів, то їх поменшало на два. Замість трьох ВДК вчора, 14 червня, на ранок 15 червня збереження намірів на проведення десантної операції декларує лише один великий десантний корабель. 

Зазначимо, що кораблі російського чорноморського флоту 14 червня, у проміжку часу з 12:20 по 13:20, вдарили трьома ракетами по території України, з акваторії моря. 

Зранку оперативне командування "Південь" ворог вдарив по Одеській області двома ракетами "Онікс", проте невдало.

Раніше корабельне угруповання ворожого флоту складалося з чотирьох надводних кораблів, двох підводних човнів, споряджених крилатими ракетами, та чотирьох великих десантних кораблів ворог постійно переформатовує свою ескадру.

10 червня корабельне угруповання чорноморського флоту рашистів посилене ще одним підводним човном – носієм крилатих ракет, продовжує тримати блокаду північно-західної частини Чорного моря.

Раніше військові повідомили, що угруповання різнорідних сил чорноморського флоту рашистів, тримаючись на безпечній відстані від одеського узбережжя, відпрацьовує навчання з бойової стійкості угруповання в умовах застосування проти нього протикорабельних ракет та авіації.

Голова Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко пояснив, чому одесити часто чують вибухи та постріли, але ніякої тривоги не оголошується.

Зранку 5 червня мешканці Одеської області та Одеси з боку моря - відлуння ракетного обстрілу Миколаївської області.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися