19 березня 2022 р. 15:57

Більше 90 відсотків одеситів вважають, що Росія веде війну з Україною

Більше 90 відсотків одеситів вважають, що Росія веде війну з Україною

Фахівці кафедри соціології факультету міжнародних відносин, політології та соціології Одеського національного університету ім. І.І.Мечникова 16 березня опитали 2 тисячі одеситів та з'ясували що більшість містян характеризує події в країні як війну Росії проти України. 

Зокрема такої думки дотримуються 90,8% одеситів, а не згодні з цим твердженням лише 6,4% мешканців. 81% одеситів не вважають війну «спецоперацією», приблизно така ж кількість містян не згодна з тезою, що вона присвячена звільненню України від націоналістів.

Лише 5% згодні з останнім твердженням.

Також, за даними опитування, 90% мешканців вважає, що Одеса в будь-якому випадку - це частина України. Не згодні з цим 3,4%.

Наразі дії Президента України Володимира Зеленського підтримують 93,4% одеситів. Не підтримують 6,2%. 

У якості методу дослідження було застосовано онлайн-опитування (Computer Assisted Web Interviewing) з використанням нової технології RatingBot із запрошенням респондентів до участі в опитуванні у месенджерах Telegram і Viber  на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів, а також телефонне опитування (Computer Assisted Telephone Interview) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. 


Нагадаємо, Служба безпеки України затримала уродженця Одеської області, якого в травні минулого року завербував бойовик незаконного збройного формування терористичних організацій "Л/ДНР".

Раніше кіберполіція Одеської області  викрила зрадника, який передавав окупантам інформацію про військові об’єкти України.  

В Одесі співробітники Служби безпеки України затримали ворожу агітаторку, яка поширювала у забороненій соціальній мережі пропаганду країни-агресора та панічні настрої. 

15 березня в чотирьох населених пунктах морського узбережжя Одещини були зафіксовані вибухи. Під час обстрілів постраждали дві людини.

Нагадаємо, викраденого в Новій Каховці журналіста вивезли у Херсон. Сестра викраденого українського журналіста Олега Батуріна - Ольга змогла трохи дізнатися про долю брата, якого ув'язнили окупанти.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися