04 жовтня 2022 р. 19:44

Бійці одеської бригади морської піхоти звільнили село Давидів Брід на Херсонщині

Фото: Офіс Президента України

(Фото: Офіс Президента України)

Українські сили звільнили село Давидів Брід на Херсонщині.

Міністерство оборони опублікувало відео у Twitter, де військові підіймають український прапор.

На відео бійці 35-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Остроградського повідомляють, що село знов українське.

Давидів Брід – село у Великоолександрівській селищній громаді Бериславського району Херсонської області.

Населений пункт окупували в ніч з 12 на 13 березня. Українським військовим вдалося звільнити Давидів Брід 31 травня, але 17 червня село знову захопили окупанти.

35-та окрема бригада морської піхоти імені контрадмірала Михайла Остроградського - це з'єднання морської піхоти України. Військова частина сформована у 2018 році на базі 137-го окремого батальйону морської піхоти та артилерії, переданої зі складу 32-го реактивного артилерійського полку. Місце базування у мирні часи - Одеська область.

Бригада носить ім'я контрадмірала Михайла Остроградського - командувача Чорноморським флотом Української Держави.

Зазначимо, що спеціалісти оперативного командування "Південь" вважають, що вступ у бойові дії військового контингенту російської федерації, що розташований на території Придністровського регіону Молдови, маловірогідний.

Корвет класу Ada, якому ще минулого року президент дав назву "Іван Мазепа", спустили на воду у Туреччині вчора, 2 жовтня. 

Два ворожих винищувачі Су-35 ввечері 27 вересня атакували Одеську область з боку Чорного моря, випустивши дві ракети з кримського напряму. 

Поділитися