11 лютого 2022 р. 15:08

Одеський припортовий завод намагається уникнути сплати 36 мільйонів адвокатській компанії

Одеський припортовий завод намагається уникнути сплати 36 мільйонів адвокатській компанії

Акціонерне товариство "Одеський припортовий завод" звернувся до Південно-Західного апеляційного суду із скаргою на рішення Господарського суду Одеси, який присудив сплатити адвокатському об'єднанню понад 36 мільйонів гривень.

У листопаді 2021 року адвокатське об`єднання "Ем Джи Груп" звернулося до господарського суду Одеської області з позовом до Акціонерного товариства "Одеський припортовий завод", в якому просило господарський суд про стягнення 36 мільйонів 718,9 тисяч гривень. 

Адвокати звинувачували ОПЗ в неналежному виконанні умов договору про надання правової допомоги від 1 квітня 2017 року та додатків до договору в частині своєчасної оплати.

ОПЗ натомість вказував, що вартість та обсяг юридичних послуг, що надавались юристами об'єднання значно перевищує вартість аналогічних послуг, що фактично надаються AT "ОПЗ" іншими юридичними компаніями. Відповідач вказує на безпідставне завищення гонорарів, вказаних в актах надання послуг, при відсутності документів, підтверджуючих виконання цих послуг.

Також ОПЗ зазначав, що з вересня 2018 року "Ем Джи Груп" не надало доказів здійснення ним юридично значимих дій, як були необхідними, достатніми та ефективними для захисту прав та інтересів АТ "ОПЗ", позивач не надав доказів того, що AT "ОПЗ" надав доручення на вчинення відповідних дій та погоджував з позивачем відповідний обсяг правової допомоги та не надав доказів реального надання такої допомоги.

Однак Господарський суд все ж присудив стягнути з ОПЗ відповідну суму. Тож ОПЗ звернувся до апеляційного суду.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України затвердив фінансовий план акціонерного товариства "Одеський припортовий завод" на 2022 рік. Акціонерне товариство планує отримати 106,9 млн грн чистого прибутку.

У листопаді 2021 року Верховний Суд України відмовився задовольнити скаргу Ostchem Holding Limited та залишив без змін ухвалу Київського апеляційного суду, якою згаданій кіпрській компанії Дмитра Фірташа знову було відмовлено в задоволенні заяви про визнання та надання дозволу на виконання остаточного рішення Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма щодо стягнення з ПАТ "Одеський припортовий завод" 251 мільйона доларів США заборгованості за газ.

У вересні сінгапурська Dachex Shipping Pte. Ltd. відмовилася підписувати договір на переробку давальницької сировини з АТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ), оскільки вже після проведення конкурсу компанія нібито з'ясувала, що не може отримати ліцензію на постачання газу.

Раніше акціонерне товариство «Одеський припортовий завод» повідомило, що планує з 1 листопада почати роботу за давальницьким контрактом з новою компанією, яка виграла конкурс у липні 2021 року.

Поділитися