10 вересня 2022 р. 12:37

30 суден Українського Дунайського пароплавства планують обладнати системою Starlink

Фото: priboi.news

(Фото: priboi.news)

До кінця 2022 року 30 суден Українського Дунайського пароплавства (УДП) планується обладнати мобільним супутниковим інтернетом Starlink. Термінали компанії має передати Міністерство інфраструктури України.

Про це повідомила пресслужба УДП.

Встановлення Starlink, зазначають в УДП, надасть можливість в режимі реального часу відслідковувати місцезнаходження судна та збирати комплекс даних (швидкість, витрати палива двигуна, тощо).

Зокрема за допомогою супутникового інтернету в компанії зможуть:

  • Моніторити переміщення флоту, оцифровувати маршрут для аналізу виконання рейсового завдання.
  • Запровадити електронний бортовий журнал, щоб аналізувати професійність та адекватність дій команди.
  • Жорстко контролювати витрати палива: система бухгалтерського обліку має базуватись на фактичних даних, а не на нормативах.
  • Створити відео-контроль (камери з 360 оглядом дають можливість «бачити» все, що відбувається на буксирі).
  • Уніфікувати роботу флоту, привести однотипні судна до однакових еталонних показників роботи та витрат палива.

Протягом вересня перший Starlink, а також система камер відео-нагляду будуть встановлені на тестовому буксирі.

Зазначимо, що генеральний директор УДП Дмитро Москаленко повідомляв, що УДП запроваджує систему онлайн-диспетчеризації флоту ще у липні.

А цього тижня він поінформував, що Українське Дунайське пароплавство найняло аудиторську компанію для перевірки фінансово-господарської діяльності своїх дочірніх компаній в Угорщині. 

Він також зазначив, що з адвокатами розробили план дій і щодо флоту УДП, який минуле керівництво дочірніх підприємств, за словами Дмитра Москаленка, на невигідних умовах за непрозорою схемою передало у чартер незрозумілим компаніям. 

У серпні пароплавство відзвітувало, що його надходження за пів року зросли у сім разів.

Раніше керівники пасажирської служби "Українське Дунайське пароплавство" (УДП) провели перемовини з представниками бізнесу Німеччини та Австрії щодо перспектив фрахтування пасажирських суден "Молдавія" та "Україна", що належить пароплавству.  

Міністерство інфраструктури України призначило Дмитра Москаленка тимчасово виконувачем обов’язків генерального директора приватного акціонерного товариства "Українське Дунайське пароплавство" у лютому 2022 року напередодні повномасштабного вторгнення рф в Україну. 

Поділитися