13 вересня 2021 р. 12:43

Геннадій Труханов заявив про можливу забудову "військової" ділянки на Армійській

Геннадій Труханов заявив про можливу забудову "військової" ділянки на Армійській

Одеський міський голова Геннадій Труханов планує зустрітися із командуванням військових через відмову передати місту ділянку землі, розташовану навпроти житлового будинку № 8 В по вулиці Армійській.

Про це стало відомо під час апаратної наради в одеській мерії 13 вересня. 

Мер заявив про отримання такої інформації: одна з будівельних компаній міста планує забудову даної ділянки. 

"Я хочу вам нагадати, що ми вирішили облаштувати на цій території сквер. Проте військові згадали, що це їхня земля, надіслали туди автоматників та зупинили роботи. За нашою інформацією, одна з будівельних компаній вже планує звести там черговий свій "шедевр", що, певно, й нагадало військовим про землю", - зазначив мер. 

Як доповіли мерові на нараді, через те, що наразі питання з ділянкою не узгоджене, управління дорожнього господарства міста не може там працювати. Тож територія занедбана.   

В оперативному командуванні "Південь" відмовилися зустрічатися з представниками мерії і повідомили, що не планують змінювати свою позицію. Втім, як стверджують в міській раді, цю територію Міністерство оборони ніяк не оформило. 

За словами очільника громади, він не вірить в наміри будівництва житла для військових.

"Скільки квартир отримали військові після будівництва житла на Говорова, скільки на Італійському бульварі, де замість  15 тисяч звели 45 тисяч квадратних метрів житла? Ця схема вже не працює в Одесі, навіть депутати вже в це не вірять", - зазначив Геннадій Труханов. 

Мер доручив запитати в гарнізону, скільки квартир отримали військові на Італійському бульварі та на Говорова.

Директор департаменту земельних ресурсів Олександр Філатов доповів, що наразі згадана ділянка відноситься до землі комунальної власності, там також є об'єкт нерухомості, що взагалі перебуває в приватній власності, і зараз власник намагається отримати землевідвід для будівництва. 

"Це нежитлова будівля, що належить громадянину Ковалю. Він є засновником приватною структури, і ця компанія вже просить відвести їй цю землю. Під 111 квадратних метрів будівлі компанія хоче відвести 1 тисячу 700 квадратних метрів комунальної землі для будівництва", - зазначив посадовець. 

Геннадій Труханов зауважив, що знає, хто бажає там будувати, проте не в змозі говорити про це.  

Раніше перший заступник Одеського міського голови Михайло Кучук доручив начальнику управління капітального будівництва Борису Панову зустрітися з керівництвом Збройних Сил в Одесі задля врегулювання питання створення скверу на вулиці Армійській. За словами віцемера, військові вирішили не заважати муніципалітету.

Нагадаємо, у листопаді 2020 року Одеський міський голова Геннадій Труханов розпорядився розібратися із правовою колізією, що виникла нещодавно зі створенням скверу на вулиці Армійській на території, прилеглій до ліцею «Європейський».

Справа в тому, що 29 серпня 2019 року на засіданні виконавчого комітету Одеської міської ради замовником розробки проектно-кошторисної документації та виконання робіт з будівництва скверу навпроти житлового будинку по вул. Армійської, 8В призначили муніципальне управління дорожнього господарства. Роботи почалися 23 жовтня 2020 року напередодні виборів міського голови.

Однак у 2020 році представники Збройних Сил в Одесі заявили муніципалітету, що земля, на якій розташований майбутній сквер, належить оборонному відомству.

Поділитися