27 вересня 2021 р. 19:21

Задля привернення уваги відвідувачів турцентр на півдні Одещини "погіршує" мобільний зв'язок

Задля привернення уваги відвідувачів турцентр на півдні Одещини "погіршує" мобільний зв'язок

Під час виступу на нараді з нагоди Дня туризму, що відбулася в Одеській облдержадміністрації під головуванням заступниці голови ОДА Світлани Фабрикант, керівник кластеру "Фрумушика Нова" Олександр Паларієв розповів про власні способи привернення уваги туристів.

Як заявив Паларієв, він докладає певних зусиль для того, щоб відвідувачі туркомплексу не відволікались на свої телефони. А це можливо, якщо мобільний зв'язок поганий або зовсім відсутній. Учасники зустрічі відзначили ще один успішний проєкт півдня Одещини - "Дорога вина та смаку Української Бессарабії".

До речі, після оголошення пандемії найбільше туристів в Одеську область прямує з Молдови. На пункті пропуску "Старокозаче", також у Бессарабії, влітку навіть вишиковувались черги. Однак наслідки коронакризи відчувають усі, зокрема оператори цього ринку. 

Президент Національної туристичної організації України Іван Ліптуга та депутат Одеської райради Дмитро Шпинарьов презентували програму "П'ять місяців літа". Її виконання, на думку розробників, дозволить пролонгувати туристичний сезон в нашій області. За словами Ліптуги, наразі в Україні близько 90 відсотків становить внутрішній туризм, а в світі - в середньому 80 відсотків.  Це непогана можливість наповнювати місцеві бюджети та створювати робочі місця. Однак на Одещині лише 44 громади з 91 справляють туристичний збір. 

Щодо перспектив всієї країни, то на нараді пролунала ідея щодо розділення України на чотири великих туристичних мегарегіони: Карпати і Полісся, Центр, Схід і Південний Захід (сюди входить і Одещина). 

Раніше стало відомо, що Одеський морський порт в останніх числах вересня чекає на візит першого пасажирського судна з іноземними туристами з початку епідемії коронавируса. Про це заявив начальник Одеської філії ДП "Адміністрація морських портів України" Максим Лапай.

Державне агентство розвитку туризму має намір виділити 2 млн гривень на безкоштовні ознайомчі тури для іноземних ЗМІ та іноземних лідерів думок. 

Одеська обласна державна адміністрація на чолі з Сергієм Гриневецьким виступила з ініціативою про перенесення початку навчального року на 20 днів від 1 вересня. Такий крок ОДА пропонувала задля того, щоб отримати більше прибутку від туризму. Як стверджував директор департаменту економічної політики та стратегічного планування ОДА Дмитро Радулов, через те, що клімат змінюється, туристи здебільшого віддають перевагу відпочинку в Одеській області саме у вересні.    

Фото: Євгенія Абрамова

Поділитися