03 серпня 2021 р. 21:32

Забудовник не зважає на мерію і паплюжить пам'ятку архітектури в центрі Одеси

Забудовник не зважає на мерію і паплюжить пам'ятку архітектури в центрі Одеси

Власник приміщень на першому поверсі будинку на Маразлієвській, 44 ігнорує вимоги муніципалітету щодо припинення робіт з пробивання дверей в стіні будівлі.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook голова Приморської районної адміністрації Одеси Марат Корольов

"Сьогодні представники ДАБК, поліції і Приморської районної адміністрації знову виїхали на об'єкт. Ситуація там залишається важкою: власник продовжує роботи без взагалі ніяких документів і планує поставити двері в стіні будинку. Нагадую! Те, що робить забудовник - карається законом. Ніяких документів на роботи в стіні пам'ятника архітектури у нього немає! Якщо нам не вдасться залагодити цю ситуацію мирно - будемо переходити до більш рішучих дій", - зазначив він.  

Раніше про цю ситуацію повідомив начальник управління Державного архітектурно-будівельного контролю Олександр Авдєєв

Він зазначив, що йдеться про пам'ятку архітектури (прибутковий будинок Кефалі). 

"Дозволів на реконструкцію у власника не було. Його дії визвали обурення місцевих жителів. Нагадуємо, що такі дії з пам’ятками недопустимі. Ми написали відповідні звернення у правоохоронні органи та до ДАБІ України для того, щоб вони відреагували на порушення. На жаль перевірки на пам’ятках архітектури належать до компетенції центрального органу ДАБІ, а не місцевого ДАБК.", - зазначив посадовець.

Нагадаємо, співробітники управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради знов знесли мансарду на Пушкінській, 34, яку намагалися побудувати без необхідних дозвільних документів. 

Співробітники управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради знесли мансарду на Пушкінській, 34, яку намагалися побудувати без необхідних дозвільних документів.  

У 2020 році було виявлено 700 випадків проведення самочинних будівельних робіт.

У січні 2021 року спеціалісти управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради вперше скористалися повноваженнями демонтувати нахаббуди, отримані від виконкому Одеської міської ради 10 грудня минулого року

Втім, співробітники міського управління Державної архітектурно-будівельної інспекції зареєстрували в листопаді 2020 року на вісім нахаббудів менше, ніж в жовтні.

Також, що управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради оштрафувало порушників правил будівництва в місті на загальну суму 12 мільйонів 779,2 тисячі гривень за 2019 рік.

Поділитися