11 січня 2021 р. 18:22

За три дні локдауну поліцейські Одещини виявили 261 порушення карантинних обмежень

За три дні локдауну поліцейські Одещини виявили 261 порушення карантинних обмежень

Спеціальні мобільні групи правоохоронців перевіряють дотримання правил «карантину зимових канікул», які запровадили на всій території України з 8 по 24 січня.

Поліцейські Одещини ведуть профілактично-роз’яснювальну роботу з підприємцями, працівниками закладів, перевізниками та пересічними громадянами. Порушників карантинних вимог притягують до адміністративної відповідальності.

Протягом перших трьох діб, які припали на різдвяні вихідні, поліцейські склали 261 протокол за статтею 44-3 КУпАП. Виявлені порушення правил щодо карантину людей стосувалися роботи торговельних і розважальних закладів та перебування людей у громадських місцях без засобів індивідуального захисту.

Нагадаємо, січневий локдаун необхідний, щоб уникнути посилення карантину навесні і пройти пікове зростання захворюваності на грип і коронавірус. Про це на брифінгу 5 січня заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

5 січня Одеса знову опинилася на другому місці в Україні за кількістю підтверджених випадків коронавірусу. Ввести обмеження з 8 по 24 січня Кабмін вирішив у грудні 2020 року. 

Раніше, у вересні минулого року, Одеський міський голова Геннадій Труханов звинуватив Міністерство охорони здоров'я України та керівництво країни в цілому у використанні подвійних стандартів при оцінці діяльності місцевої влади в боротьбі з COVID-19.

Поділитися