19 квітня 2021 р. 12:24

За тиждень в Одесі з дистанційного навчання вийшли 83 початкові класи

За тиждень в Одесі з дистанційного навчання вийшли 83 початкові класи

Кількість початкових класів в одеських школах, що перейшли на дистанційне навчання через коронавірус чи побажання батьків, впродовж минулого тижня скоротилася на 83.

Про це під час дистанційного засідання оперативного штабу з питань ліквідації наслідків надзвичайної ситуації повідомила директорка Департаменту освіти та науки Одеської міської ради Олена Буйневіч

За її словами, станом на понеділок 19 квітня в місті закриті 260 початкових класів, тоді як тиждень тому їх було 343. Директорка департаменту наголосила, що лише 48 з цих класів закриті через COVID-19.

В місті повністю навчаються дистанційно чотири школи, а шість шкіл навпаки відновили очне навчання. 

Також у не працюють 56 груп у дитячих садках, а два садки не працюють через захворювання працівників. Орієнтовано вони закриті на 10 робочих днів. 

Нагадаємо, учні, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2020-2021 навчальному році, звільняються від проходження державної підсумкової атестації. Відповідне рішення ухвалила Верховна Рада України 13 квітня. Ініціатива покликана мінімізувати ризики захворювання на COVID-19 під час оцінювання результатів навчання учнів, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти. 

Міністерство охорони здоров'я повідомило про те, що за добу 18 квітня в Одеській області не зареєстровано жодного летального випадку COVID-19, до того ж регіон не потрапив до п'ятірки лідерів за кількістю випадків інфікування за добу взагалі.

У п'ятницю 16 квітня Україна отримала першу партію вакцини Pfizer проти COVID-19, зокрема, 117 тисяч доз вакцини компаній Pfizer та BioNTech у межах механізму COVAX були доставлені спеціальним рейсом.

Раніше перша партія вакцин CoronaVac виробництва Sinovac Biotech у кількості 4,4 тисяч доз прибула в Одесу, на регіональний склад.

Педагогічних працівників, які цього року братимуть участь у проведенні зовнішнього незалежного оцінювання, у МОЗ планують вакцинувати препаратом CoronaVac від китайського виробника Sinovak. 

Поділитися