25 грудня 2021 р. 20:47

За підтримки ЄС сім громад Одещини розроблять стратегії покращення послуг населенню

За підтримки ЄС сім громад Одещини розроблять стратегії покращення послуг населенню

У рамках «Програми ЄС Міцні Регіони – Спеціальна програма підтримки України» Кодимська, Окнянська, Арцизька, Тарутинська, Старокозацька, Вилківська та Розділянська громади Одеської області підписали Меморандуми про співпрацю з німецькою компанією-виконавцем Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), що спрямовані на розробку стратегій на забезпечення якісних та доступних послуг навіть у кризовий час.

Проєкт співфінансується Європейським союзом та Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ).

Загалом Меморандуми про співпрацю підписали 45 громад країни. Крім Одеської області в проєкті беруть участь громади у Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській, Миколаївській, Сумській, Чернігівській, Донецькій (контрольовані урядом території) та Луганській (контрольовані урядом території) областях.

Що чекає на громади, які долучилися до співпраці з проєктом:

  • розробка стратегій соціальних, медичних та адміністративних установ, які будуть спрямовані на підвищення якості послуг населенню;
  • реалізація пріоритетних заходів зі стратегій за сприяння ЄС та Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ);
  • обмін знаннями та досвідом між громадами-партнерами Проєкту щодо інновацій та передового досвіду;
  • підвищення кваліфікації керівництва та працівників установ та місцевих рад на спеціалізованих тренінгах, які проводимуть міжнародні та національні експерти.

«Якісне обслуговування в медичній, адміністративній та соціальній сферах посилить єдність громад та їхню стійкість до гібридних загроз. Участь у проєкті покращить здатність громади успішно долати кризи, включно з пандемією COVID-19, та продовжувати залучення інвестицій у послуги населенню», — зазначила Надія Вертебна, менеджерка програми ЄС Міцні Регіони (EU4Resilient Regions) Представництва ЄС в Україні.

«Громади стикаються з такими проблемами, як недостатня цифровізація закладів, проблеми комунікації між центром громади та оточуючими селами, потреба у навчанні персоналу, відсутність професійного обладнання. Наша робота з громадами буде спрямована на те, щоб подібні проблеми були враховані в конкретних заходах стратегій», — сказала Маргарет Якобі, керівниця компоненту в німецькій компанії GIZ.

Проєкт «Програма ЄС Міцні Регіони – Спеціальна програма підтримки України» співфінансується Європейським Союзом та Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) та реалізується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Це частина заходів ЄС вартістю 30 мільйонів євро, які мають на меті підвищити стійкість України та сприяти зміцненню прогресу в її реформах та згуртованості суспільства в масштабі всієї країни. Проєкт працює з громадами 10 південних та східних областей України, щоб забезпечити мешканцям комфортний та ефективний доступ до якісних місцевих адміністративних, медичних та соціальних послуг.

Поділитися