09 березня 2021 р. 17:22

За курси української для посадовців одеської мерії заплатять 100 тисяч

За курси української для посадовців одеської мерії заплатять 100 тисяч

Одеська міська рада планує виділити 106 тисяч 800 гривень на проведення семінарів із підвищення рівня знань української мови для посадовців міськради та комунальних установ.

Про це йдеться в проєкті рішення міської ради, який пропонується до розгляду депутатам на сесії міськради 17 березня.

Курси планують проводити на базі Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління. Навчання однієї людини обійдеться міському бюджету в 930 гривень.

Нагадаємо, Департамент освіти та науки Одеської міської ради сформував першу групу посадовців муніципалітету, які звернулися із заявами про бажання пройти курси із підвищення знання української мови. 

Раніше Одеський міський голова Геннадій Труханов нагадав підлеглим про набрання чинності вимог закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної", тож із 16 січня усі посадовці мають розмовляти на роботі українською. 

З 16 січня набули чинності норми статті 30 закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної", зокрема, всі надавачі послуг, незалежно від форми власності, зобов’язані обслуговувати споживачів і надавати інформацію про товари і послуги державною мовою.

Державні службовці та особи, що вступають до громадянства, повинні будуть складати іспит з української мови, заявив уповноважений із захисту державної мови.

Поділитися