16 жовтня 2021 р. 19:03

За дев'ять місяців в Одесі сталося 120 ДТП за участю п'яних водіїв

За дев'ять місяців в Одесі сталося 120 ДТП за участю п'яних водіїв

Патрульні поліцейські за 9 місяців 2021 року зафіксували в Одесі 120 дорожньо-транспортних пригод за участю водіїв у нетверезому стані.

Як повідомляють у пресслужбі поліції, внаслідок 17 таких аварій травмувалися 33 учасники дорожнього руху.

Також протягом доби 15 жовтня патрульні поліцейські виявили 22 факти керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп'яніння. 

В поліції нагадують, що за управління транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп’яніння встановлено штраф - 17 тисяч гривень та позбавлення водійських прав на один рік.

За повторне порушення протягом року штраф буде становити вже 34 тисячі гривень з позбавленням прав на три роки і можливим оплатним вилученням автомобіля.

Якщо особа втретє протягом року вчинить подібне правопорушення — 51 тисяча гривень штрафу з позбавленням водійських прав на 10 років та з конфіскацією авто.

Нагадаємо, вночі, 15 жовтня, на регульованому перехресті вулиць Артилерійської та Краснова в Одесі трапилось зіткнення автомобіля Toyota та автівки швидкої медичної допомоги 

Також поліцейські розслідують другу за три дні ДТП з маршруткою на Одещині. Водій маршрутного автобусу в’їхав у бетонний стовп на першій станції Люстдорфської дороги в Одесі, через що отримали травми та звернулися по допомогу до медичного закладу дев’ять пасажирів. 

Це вже друга дорожньо-транспортна пригода за участю маршрутного автобусу на Одещині з понеділка. 

Так поліція кваліфікувала дорожньо-транспортну пригоду на трасі Київ – Одеса, через яку постраждали дев'ятеро пасажирів маршрутного таксі та загинули двоє, як порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинили загибель кількох осіб.

 2 жовтня в селі Петрове Одеського району перевернувся трактор з причепом, у якому знаходилися п’ятеро хлопчиків віком від 9 до 15 років, один з них помер від отриманих травм в кареті швидкої допомоги, інші діти не постраждали. 

Поділитися