18 січня 2021 р. 17:01

З мерії звільнилися одразу два керівники департаментів

З мерії звільнилися одразу два керівники департаментів

Керівники департаментів транспорту, зв’язку та організації дорожнього руху Одеської міської ради та комунальної власності Одеської міської ради перестануть працювати з 22 січня. 

Про це повідомили у пресслужбі Одеської міської ради. 

В розпорядженнях міського голови повідомляється, що і Олександр Ілько (департамент транспорту) і Олексій Спектор (департамент комунальної власності) залишили посади "за угодою сторін". 

Олександр Ілько повідомив ІзбірКому, що й надалі планує займатися роботою із транспортом та організацією руху, але поки невідомо, де саме. 

Олександра Ілько призначили на посаду в мерії 14 грудня 2015 року замість Валерія Новікова. Олександр Ілько раніше займав пост начальника департаменту морегосподарського комплексу транспорту та зв'язку Одеської обласної адміністрації.

Олексію Спектору в червні минулого року Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 4 мільйони 834,6 тисяч гривень.

Перед тим детективи НАБУ за процесуального керівництва САП повідомили трьом посадовцям Одеської міської ради та засновнику приватної компанії про підозру у завданні 131 млн грн шкоди територіальній громаді Одеси. За версією слідства, у 2016 році підозрювані у змові з іншими особами організували схему викупу нерухомості коштом місцевого бюджету за завищеною ціною.

Окрім Олексія Спектора в поле зору правоохоронців потрапили  голова постійної комісії Василь Шкрябай, керівниця юридичного департаменту Інна Поповська, а також керівник та засновник комерційної структури «Авіакомпанія Одеса», що продала нерухомість, Андрій Вірченко.  

24 листопада виконком Одеської міської ради вирішив передати цю нерухомість КП «Міське капітальне будівництво».

Також Олексій Спектор один з фігурантів справи про придбання адміністративної будівлі заводу «Краян».

Окрім того, він:

  • коли мером був Руслан Боделан займав посаду керівника КП «Узбережжя».
  • У лютому 2011 року призначений в.о. директора комунального підприємства «Ринок "Привоз"»
  • з 2014 року - директор департаменту комунальної власності Одеської міської ради.

Зазначимо, що раніше на період проведення службового розслідування відсторонили від виконання обов'язків директора департаменту комунальної власності Одеської міської ради Олексія Спектора та його заступника – начальника управління орендних відносин та відчуження комунального майна департаменту комунальної власності Одеської міської ради Володимира Родіонова.

Розслідування розпочали депутат Одеської міської ради Ольга Квасницька повідомила в липні, що Громадська організація «Центр всебічного, фізичного і психологічного розвитку інвалідів і дітей-інвалідів «А-Б-в-г-Дейка»» розпочала реконструкцію дитячого садка в провулку Каркашадзе.

Раніше депутат Одеської міської ради Ольга Квасницька запропонувала вирішити проблему з відновленням дитячого садка в провулку Каркашадзе, здавши його в концесію.

В квітні 2019 року двоповерхову будівлю покинутого дитячого садка в провулку Каркашадзе, 4, в черговий раз горіла. Тоді начальник управління капітального будівництва Одеської міськради Борис Панов заявив, що документацію по цьому садочку і ще по п'яти об'єктах, які потребують капітального ремонту, направили в Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.

У листопаді 2018 року проєктна організація ТОВ «Інвестбуд холдинг» розробила  документацію на ремонт дитячого садка в провулку Каркашадзе. Однак питання фінансування «застопорилося».

У липні 2017 виконком Одеської міської ради на засіданні вирішив передати комунальному підприємству «Міське капітальне будівництво» на баланс та закріпити за ним на праві господарського відання нежитлову будівлю колишнього дитячого садка в провулку Каркашадзе, 4.

Це приміщення за пільговою ціною - одна гривня на рік - з 2014 року, згідно рішення Одеської міської ради, орендувала організація «Взаємодопомога та захист». Пізніше, 22 липня 2016 року, тут сталася пожежа. що викликала чимало побоювань серед одеситів щодо того, що замість дитсадка на цій території виросте забудова.

Поділитися