17 серпня 2021 р. 14:12

З майна Білгород-Дністровського порту зняли арешт

З майна Білгород-Дністровського порту зняли арешт

Державна виконавча служба України зняла всі арешти з майна і банківських рахунків ДП «Білгород-Дністровський морський торговельний порт».

Про це на свої сторінці у Facebook повідомила виконуюча обов'язки директора порту Оксана Кіктенко

Арешт майна та рахунків виконавча служба наклала ще у 2019 році. З того часу порт намагався домогтися зняття цього арешту, тому що, за словами директорки порту, він був накладений незаконно.

"Вже після прийняття рішення про приватизацію, в порушення Закону, були винесені нові постанови виконавчої служби про арешт майна, тож після тривалої боротьби і численних переговорів вдалося провести ряд заходів, досягти домовленостей з кредиторами, і, за сприяння Державної виконавчої служби України на початку серпня винесено постанови Білгород-Дністровської виконавчої служби про зняття всіх арештів", - похвалилася Оксана Кіктенко.

Білгород-Дністровський морський порт розташований в південно-західній частині Одеської області в 20 кілометрах від Чорного моря на березі Дністровського лиману на північному заході від Дністровсько-Царгородського гирла. Підхід судів в порт здійснюється по морському каналу довжиною 2,22 кілометра і Лиманському каналу довжиною 14,5 кілометра. Глибина підхідного каналу - 4,5 метра. Кількість вантажних причалів - дев'ять, довжина вантажного причального фронту - 1,19 кілометра.

Нагадаємо, нову очільницю представили 8 червня, колективу Білгород-Дністровського морського торгівельного порту. 

Раніше Кабінет міністрів України призначив Юрія Васькова заступником Міністра інфраструктури України.

Грузинська компанія Georgia Invest Group зацікавлена у взятті в концесію порту "Ізмаїл" задля того, щоб поєднати в одному бізнесі морські прирічні порти і річкові перевезення.

У березні Міністерство інфраструктури України провело нараду за участю посадовців Адміністрації морських портів України та представників компанії GIG HOLDING щодо реалізації проєкту державно-приватного партнерства в Ізмаїльському морському торговельному порту. 

У 2020 році Державне підприємство «Адміністрація морських портів України» оголосило тендер для обрання компанії, яка підготує техніко-економічне обґрунтування та конкурсну документацію проєкту концесії залізнично-поромного комплексу державного підприємства «Морський торгівельний порт "Чорноморськ"».

Міністерство інфраструктури розглядає можливість оголошення в 2020 році інвестиційного конкурсу для передачі в концесію майна ДП «Одеський морський торгівельний порт» (ОМТП).

В листопаді минулого року Міністерство інфраструктури України заявило про плани передати готель «Одеса» на баланс Головного представництва Адміністрації морських портів України, в якому концентруються всі непрофільні активи філій АМПУ в портах, зокрема і пасажирський комплекс Одеського порту.

Поділитися