01 липня 2021 р. 15:17

Втретє за три місяці СБУ попереджає про можливе введення особливого режиму на Одещині

Втретє за три місяці СБУ попереджає про можливе введення особливого режиму на Одещині

Служба безпеки України повідомила про проведення масштабної «контрдиверсійної операції» в рамках міжнародних навчань «Сі Бриз-2021»

Як зазначають у пресслужбі СБУ, у період з 6 по 9 липня 2021 року координаційна група Антитерористичного центру при Управлінні Служби безпеки України в Одеській області проведе масштабні контрдиверсійні тренування в рамках навчань «Сі Бриз-2021».

Тренування, що пройдуть в умовах, максимально наближених до реальних, відбудуться в Білгород-Дністровському, Ізмаїльському, Болградському районах та в місті Ізмаїл Одеської області.

Мета навчань – відпрацювання алгоритму дій суб’єктів боротьби з тероризмом із використанням можливостей зведеного підрозділу протидії диверсіям Anti-Sabotage group, сформованого в рамках проведення контрдиверсійного компоненту навчань «Сі Бриз-2021».

Під час тренувань в окремих районах області можливе тимчасове запровадження особливого режиму, у тому числі обмеження або заборона руху транспортних засобів і пішоходів, перевірка документів, що посвідчують особу, огляд особистих речей, автомобілів тощо.
Служба безпеки України просить жителів та гостей регіону із розумінням поставитися до тимчасових незручностей та належним чином реагувати на законні вимоги правоохоронців. Усі дії відбуватимуться у межах чинного законодавства.

Крім того, СБУ звернулось до громадян з проханням інформувати правоохоронців у випадку:
• прибуття чи перебування у регіоні підозрілих осіб, які виявляють підвищений інтерес до військових об’єктів, будівель органів державної влади, об’єктів критичної інфраструктури та місць масового перебування людей;
• появи підозрілих транспортних засобів чи безпілотних літальних апаратів поблизу стратегічних об’єктів; 
• виявлення підозрілих предметів чи засобів ураження;
• отримання інформації про наміри здійснення диверсійної та терористичної діяльності або інших протиправних дій.

Нагадаємо, упродовж 20-21 травня 2021 року регіональна координаційна група Антитерористичного центру при управлінні Служби безпеки України в Одеській області провела контрдиверсійні навчання на об’єктах потенційних терористичних посягань.

Упродовж 20-23 квітня 2021 року регіональна координаційна група Антитерористичного центру при Управлінні Служби безпеки України в Одеській області провела контрдиверсійні навчання на об’єктах можливих терористичних посягань.

У лютому контррозвідники Служби безпеки України затримали на Одещині командира розвідувально-диверсійної групи одного з підрозділів незаконних збройних формувань так званої «ЛНР». 

11 лютого Уряд Російської Федерації розширив список санкцій щодо українських компаній, серед яких - група «Трансшип», буксири якої затримали оперативники СБУ через незаконне переправлення моряків з Одеси в Крим.

Поділитися