20 вересня 2021 р. 11:55

Восени в Одесі активізувалися спроби незаконної забудови

Восени в Одесі активізувалися спроби незаконної забудови

Спеціалісти управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради протягом минулого тижня зупинили спроби незаконної  багатоповерхової забудови на Стовбовій, 17-а та Вільямса, 62/1 - Корольова, 55-59. 

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook очільник управління Олександр Авдєєв, зазначивши, що восени активізувалися спроби незаконної забудови в місті.

"Другий факт більш резонансний. Адже мова йде про футбольний стадіон, який існував тут з радянських часів.  Але, нажаль, ця земельна ділянка за кадастровим номером 5110136900:32:002:0047, площею – 0,21 га, належить на праві власності - ФОП Варгаракі на підставі договору  купівлі-продажу від 3 лютого 2006 року.  Цільове  призначення - для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури (адміністративних будинків, офісних приміщень та інших будівель громадської забудови, які використовуються для здійснення підприємницької та іншої діяльності)", - зазначив він. 

Олександр Авдєєв зазначив, що в грудні 2020 року власник вже намагався розпочати будівельні роботи, однак наші інспектори ДАБК зупинили. 16 вересня він знову спробував влаштувати паркан навколо поля, однак і цього разу роботи були зупинені, а завезені конструкції майбутнього паркану замовник прибрав та звільнив земельну ділянку. Зараз підготовчі та будівельні роботи не виконуються, земельна ділянка вільна від забудови.

"На Стовбовій, 17-А власник теж спробував почати незаконні роботи, але тут ми вже силами наших підприємств проводили демонтаж. 
Інспектори зафіксували роботи з влаштування  металевої огорожі (металопрофіль) та лінійних елементів і споруд без отримання права на це. Відразу ми склали акт та провели комісію з профільних відомств, а також звернулися до голови Малиновської райадміністрації Володимира Омельчука, та 10 вересня він підписав відповідне розпорядження про демонтаж.  І ось комунальним підприємством «Одеспроект" прибрані конструкції  металевої огорожі та лінійних елементів і споруд. В Реєстрі будівельної діяльності відсутня інформація щодо таких робіт. Ми будемо і надалі у всіх випадках в стислі строки проводити демонтаж", - зазначив він.

.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України ліквідував Державну архітектурно-будівельну інспекцію та передав її повноваження новоствореній Державній інспекції архітектури та містобудування (ДІАМ).

Керівник Управління архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради Олександр Авдєєв також позитивно обізвався про таке рішення Кабміну. 

Управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради звернулося до суду із касаційною скаргою, мета якої - довести, що проєктувальник порушив містобудівні умови та обмеження при проєктуванні багатоквартирного будинку за адресою: Академіка Глушка, 17-А. 

Поділитися