25 травня 2021 р. 17:11

Влада Панами не бажає забирати з судна тіло померлого капітана-одесита

Влада Панами не бажає забирати з судна тіло померлого капітана-одесита

Капітан судна Century (IMO 9253260, прапор Антигуа і Барбуда), громадянин України, помер на борту, а тіло залишається в каюті.

Як повідомляє морський портал Seafarers Journal, до них звернувся моряк, який попросив залишитися анонімом, і повідомив подробиці цієї трагедії.

За його словами, все відбулося, коли судно прямувало в Панаму (де повинен був змінитися капітан). В той день (за два дні до приходу в порт) капітан не вийшов зі своєї каюти. Колеги зайшли до нього та виявили там його бездиханне тіло. Після того як екіпаж передав інформацію про те, що трапилося в офіс компанії-судновласника, там дали команду опечатати каюту з тілом і чекати панамської влади.

Серед колег померлого є версія, що в свої 38 років капітан помер не природною смертю.

На борту судна Century працюють українські та філіппінські моряки. Згідно з останніми даними, тіло капітана продовжує лежати в каюті, звідти вже пішов запах, а влади Панами відмовляються його забирати.

Нагадаємо, група моряків увірвалася в будівлю Моррічсервісу з вимогою скасувати іспит з підтвердження кваліфікації, згідно з наказом Міністерства інфраструктури. 

В лютому кількадесят осіб зібралися та перекрили трасу Київ-Одеса біля КПП "Дачне". За їх словами, вони протестують проти корупції в сфері підготовки моряків. 

Також близько 50 моряків зібралися на акцію протесту 25 січня в Одесі та перекрили трасу Одеса-Київ, вимагаючи, щоб до них приїхав голова Одеської обласної адміністрації.

Нагадаємо також, що десятеро членів екіпажу судна Volgo Balt 179, що затонув 11 березня біля Румунії, ввечері 18 березня повернулися до Одеси.  

Судно з 13 моряками на борту затонуло в Чорному морі, двоє людей загинули, а рятувальна операція триває, повідомляє Grup Servicii Petroliere, яка бере участь у рятувальній операції.

У січні біля берегів Туреччини затонув інший суховантаж класу "Волга-Балт" - Arvin.  

Нагадаємо також, що Господарський суд Одеської області задовольнив позов Адміністрації морських портів України до компанії Mister Drake PC про стягнення 2 мільйонів 743,8 тисяч гривень.

Судно Delfi, яке сіло на мілину поблизу одеського пляжу ще 22 листопада 2019 року, 10 вересня 2020 року нарешті вдалось транспортувати у напрямку міста Чорноморськ. 

Поділитися