13 серпня 2021 р. 13:18

Вітрильний катамаран з дітьми на борту віднесло в море

Вітрильний катамаран з дітьми на борту віднесло в море

Співробітники казенного підприємства «Морська пошуково-рятувальна служба» надали допомогу вітрильному катамарану «Ананда 929», який потерпів кораблетрощу 12 серпня. 

Як зазначили у пресслужбі підприємства, о 18:08 черговий капітан-координатор Державного морського рятувально-координаційного центру отримав повідомлення від оперативного чергового Управління ДСНС в Одеській області про те, що вітрильний катамаран «Ананда 929» з шістьма дорослими та трьома дітьми на борту зі зламаною щоглою відносить в море. Судно знаходилося у районі смт Чорноморське на видаленні 1,5-2 км від берега.

Черговий капітан-координатор оголосив стадію тривоги. Було прийнято рішення про підготовку та задіяння пошуково-рятувального катера «ПРК-02» КП «Морської пошуково-рятувальної служби». 

О 18:55 екіпаж «ПРК-02» евакуював екіпаж та пасажирів катамарану на свій борт та розпочав супроводження катамарану в яхт-клуб Сосновий берег. Медичної допомоги врятовані люди не потребували.

Нагадаємо, у липні Морська охорона врятувала рибалок, яких відносило у відкрите море на знеструмленому судні.

У червні в районі Шрі-Ланки загорілося судно MSС MESSINA, на борту якого знаходилися одеські моряки, один з них загинув всередині машинного відділення. 

Також 7 червня після дев'ятої години ранку почалась пожежа на прогулянковому катері, пришвартованому біля причалу у Білгороді-Дністровському. Через займання постраждала людина. 

Судно Volgo Balt 179 з 13 моряками на борту затонуло в Чорному морі, двоє людей загинули, а рятувальна операція триває, повідомляє Grup Servicii Petroliere, яка бере участь у рятувальній операції.

У січні біля берегів Туреччини затонув інший суховантаж класу "Волга-Балт" - Arvin.  

Поділитися