03 лютого 2021 р. 19:49

Вища рада правосуддя остаточно звільнила одеського суддю, що називав себе "царем та богом"

Вища рада правосуддя остаточно звільнила одеського суддю, що називав себе "царем та богом"

Вища рада правосуддя вирішила залишити без змін рішення Першої Дисциплінарної палати про притягнення судді П’ятого апеляційного адміністративного суду Дмитра Запорожана до дисциплінарної відповідальності.

Про це повідомили у пресслужбі ВРП. 

Ще в травні 2020 року дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя (ВСП) рекомендувала звільнити суддю Одеського апеляційного адміністративного суду Дмитра Запорожана за спілкування з поліцейськими, під час якого він нахамив патрульним і назвав себе "царем і богом".

У серпні 2019 року активісти Одеської організації ВО «Автомайдан» оприлюднили відеозапис, на якому суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду Дмитро Запорожан при складанні поліцейськими протоколу про вчинення ним дорожньо-транспортної пригоди висловлюється на їхню адресу нецензурними словами.

Відео було знято в травні того ж року, коли правоохоронці зупинили суддю недалеко від його будинку, щоб скласти протокол у зв'язку з ДТП, скоєних в січні. За даними активістів, в момент його вчинення суддя був за кермом Mercedes ML250.

Згодом суддя заявив, що ДТП, про який йде мова, не було, його вигадали з метою вимагання, а відео розмови з поліцейськими обрізано. Мовляв, чоловіки в формі патрульних приїхали не на службовому авто і відмовилися пред'явити посвідчення. І взагалі, йому здалося, що це бандити.

Суддя є рідним сином ректора Одеського національного медичного університету. 

Нагадаємо, в січні цього року Друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя покарала суддю Овідіопольського районного суду Одеської області Володимира Кочка за напад на патрульних поліцейських, які зупинили його разом із його дружиною в нетверезому стані в липні 2018 року.

В грудні минулого року Третя Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя вирішила застосувати до судді Приморського суду Одеси Анатолія Деруса дисциплінарне стягнення у вигляді суворої догани з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді протягом трьох місяців.

Поділитися