01 вересня 2021 р. 20:15

Вирок рятувальникам, яких судять через пожежу у «Вікторії», планують винести до кінця року

Вирок рятувальникам, яких судять через пожежу у «Вікторії», планують винести до кінця року

Вирок колишнім співробітникам Державної служби з надзвичайних ситуацій, яких звинувачують у службовій недбалості, що призвела до тяжких наслідків - пожежі в таборі «Вікторія» і загибелі трьох дівчат, можуть винести до кінця року.

Про це стало відомо під час засідання Київського суду 1 вересня, повідомляє «Пушкінська».

На засіданні сторони процесу мали намір допитати двох свідків: одного з боку звинувачення, а іншого - з боку захисту. До суду, однак, обидва свідки не з'явилися.

Прокурор Сергій Шпаченко попросив суддю Павла Прохорова санкціонувати примусовий привід свого свідка, але отримав відмову: довести, що свідок отримує повістки і свідомо їх ігнорує, прокурор не зміг. Оскільки під час відсутності свідків робити на сьогоднішньому засіданні було нічого, суддя переніс слухання на початок жовтня.

Також суддя заявив, що свідків потрібно розшукати і ще раз викликати. Якщо з цим будуть складності, сторонам варто подумати над тим, щоб відмовитися від допиту цих свідків.

Після нетривалого судового засідання прокурор розповів, що суд над Бондарем та Дьяченко прямує до завершення. Сторона звинувачення вже пред'явила всі докази, залишилося допитати свідків, що не з'явилися 1 вересня, і вислухати докази сторони захисту.

Про швидке завершення судових розглядів, які стартували навесні 2018 року, заявив і адвокат Валерія Дьяченко Анатолій Робул. За його словами, докази сторони захисту представлять за пару засідання, так що справа може закінчитися вироком до кінця року. Робул додав, що через неявку двох останніх свідків суд вже втратив приблизно півроку.

Нагадаємо, 30 липня необхідні документи для третьої комплексної експертизи будуть передали до Харківського науково-дослідницького інституту судових експертиз ім. Бокаріуса, де спеціалісти спробують встановити ймовірну причину займання в таборі «Вікторія».

В березні 2021 року Малиновський районний суд почав розглядати по суті справу колишнього керівника ДСНС в Одеській області Віктора Федорчака. Його звинувачують у нехтуванні службовими обов'язками, через що стали можливі три трагічних пожежі: в обласному центрі психічного здоров'я, в готелі «Токіо Стар» і в економічному коледжі на Троїцькій.

Поділитися