23 грудня 2021 р. 15:10

Виконком погодився зі скасуванням пішохідного центру в Одесі до весни

Виконком погодився зі скасуванням пішохідного центру в Одесі до весни

Виконавчий комітет Одеської міської ради погодився із пропозицією Департаменту транспорту, зв'язку та організації дорожнього руху та скасував пішохідну зону в центрі міста до березня 2022 року.  

Відповідне рішення виконком ухвалив 23 грудня. 

Зазначимо, що перед засіданням виконкому під стінами мерії активісти "Веловектора" провели мітинг проти цього рішення. З обережною критикою "скасування" виступив голова транспортної комісії міськради Петро Обухов

Департамент транспорту, зв'язку та організації дорожнього руху Одеської міської ради звернувся до виконавчого комітету з проєктом рішення, шо передбачає скасувати пішохідну зону в центрі міста через погані погодні умови.

Пішохідна зона у центрі Одеси запрацювала в червні. На в'їздах у пішохідну зону стояли патрулі КУ "Муніципальна варта" і поліції, а в'їзди були обмежені квітковими клумбами.

До того виконавчий комітет Одеської міської ради погодився зробити центр міста пішохідним у вихідні та свята, заборонивши в'їзд туди більшості транспорту.  

У квітні Виконавчий комітет Одеської міської ради ухвалив обмеження в’їзду в Одесу та заборони зупинки і стоянки вантажних автомобілів із дозволеною максимальною масою понад 3,5 тонни на вулицях міста у робочі дні із 7:00 до 10:00 та з 17:00 до 20:00.

Раніше виконавчий комітет Одеської міської ради планував доручити Департаменту транспорту, зв’язку та організації дорожнього руху Одеської міської ради і комунальній установі "Спеціалізований монтажно-експлуатаційний підрозділ" розробити схеми організації дорожнього руху вантажівок низкою вулиць Одеси.

Поділитися