27 травня 2021 р. 12:24

Виконком погодився створити комунальну установу, що інвентаризуватиме одеську землю

Виконком погодився створити комунальну установу, що інвентаризуватиме одеську землю

Виконавчий комітет Одеської міської ради схвалив передання на розгляд депутатів проєкт рішення «Про створення Комунальної установи «Муніципальна служба земельних ресурсів Одеської міської ради» та затвердження її статуту», а також про оплату праці співробітників цієї установи.

Таке рішення виконком ухвалив на засіданні 27 травня. 

Як зазначила директор департаменту фінансів Світлана Бедрега, до кінця року на ці цілі буде перераховано 8 мільйонів гривень.

У проєкті статуту зазначені, зокрема, такі повноваження КП: організація та здійснення землеустрою, участь у розвитку ринку земель, у розробленні та виконанні міських програм з використання й охорони земель міста, підготовка документів для забезпечення державної реєстрації прав територіальної громади міста Одеси в особі Одеської міської ради на земельні ділянки. Також підприємство, за задумом авторів проєкту, має здійснювати моніторинг щодо надходження плати за землю, працювати з електронною базою геоінформаційної системи. 

Зазначимо, наступне засідання міської ради має відбутися 9 червня.  Минулого разу депутати міської ради засідали 28 квітня.

Нагадаємо також, що комісія з питань регламенту, депутатської етики, реалізації державної регуляторної політики Одеської міської ради вимагатиме від депутата партії Шарія Іллі Фреймана спростувати інформацію, яку він надав під час публічного виступу на минулому засіданні ради.

Історико-топонімічна комісія Одеської міської ради не змогла визначитися із місцем для встановлення пам'ятника письменниці Лесі Українці в Одесі. 

Поділитися