23 листопада 2021 р. 10:40

Одеський виконком має визначити місця паркування електросамокатів

Одеський виконком має визначити місця паркування електросамокатів

Виконавчий комітет Одеської міської ради планує на засіданні 25 листопада затвердити схему зонування місць розташування електросамокатів та інших індивідуальних електричних засобів пересування на об’єктах благоустрою міста.

Відповідний проєкт рішення оприлюднила пресслужба мерії.

Проєктувальники запропонували виділити у місті близько 130 місць для паркування, причому майже всі – у Приморському районі. У Малиновському районі передбачено лише 11 парковок, у Київському – два, а у Суворовському взагалі жодної. Причому на кожному паркуванні допускається зберігання не більше п'яти електросамокатів.

У жовтні виконком вже затвердив схему зонування режимів експлуатації електросамокатів та інших індивідуальних електричних засобів пересування на об’єктах благоустрою Одеси із допустимою швидкістю руху у кожній зоні.

У травні швидкість самокатів, що надаються в оренду в Одесі, знизили, а заїжджати на Трасу здоров'я стали менше.

27 травня виконавчий комітет Одеської міської ради проголосував за розробку схеми зонування пересування містом за допомогою електричних самокатів.  

Раніше комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила, що одеський муніципалітет має звернутись до Верховної Ради України щодо необхідності врегулювання питання використання самокатів та внесення даного транспортного засобу до Правил дорожнього руху.

Зростаюча кількість електричних засобів пересування, самокатів, мопедів тощо почало турбувати одеський муніципалітет 17 травня.

У вересні минулого року депутати Верховної Ради України в першому читанні підтримали новий законопроект № 3023, який передбачає введення нової категорії учасників дорожнього руху.

Поділитися