27 травня 2021 р. 21:17

Виконком дозволив пошук жертв політичних репресій на Овідіопольській дорозі

Виконком дозволив пошук жертв політичних репресій на Овідіопольській дорозі

Виконавчий комітет Одеської міської ради схвалив проведення робіт по виявленню та перепохованню жертв політичних репресій на 6-му кілометрі Овідіопольської дороги.

На засіданні 27 травня члени виконавчого комітету проголосували одноголосно.

У квітні Одеський міський голова Геннадій Труханов розпорядився створити міжвідомчу робочу групу з питань увічнення пам’яті жертв війни та політичних репресій, похованих у районі 6-го км Овідіопольської дороги.

Група повинна за результатами своєї роботи в строк до 1 вересня 2021 року внести пропозиції.

Раніше державна міжвідомча комісія у справах увічнення пам'яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій рекомендувала Одеській міській раді утриматись від надання дозволів на проведення земляних та будівельних робіт на ділянці, де можуть бути масові поховання жертв політичних репресій в районі 6-го кілометра Овідіопольської дороги.

Комісія порекомендувала продовжити пошуки поховань на цій території та відшукати матеріали досліджень, які проводилися у 2008 році.

Справа в тому, що в муніципалітеті розглядають можливість перенесення гаражів, розташованих біля місця масових розстрілів, що проводили на 6-му кілометрі Овідіопольської дороги у 30-х роках минулого сторіччя. Наразі там проводяться дослідження силами краєзнавців та істориків. 

Раніше Інститут національної пам'яті звернувся до міської ради з проханням провести тут дослідження.  

Поділитися